Algemeen

'Glass'-regisseur M. Night Shyamalan verdedigt het controversiële einde

Hij staat nog altijd achter het minst mooie moment.

door Jim Pedd om 07:26 in Algemeen
Glass-regisseur M. Night Shyamalan verdedigt een van de meest controversiële keuzes die hij in zijn film maakte. Lees dus alleen verder als je niet bang bent voor SPOILERS.

Helaas voor Shyamalan werd Glass behoorlijk bekritiseerd, door zowel fans als critici. Gelukkig bedroeg het budget slechts 20 miljoen dollar. Met de opbrengst van 241 miljoen dollar was het dus een groot financieel succes.

De dood verdedigen
In de film zien we hoe David Dunn om het leven komt. Hij wordt verdronken in een klein plasje water. Een wat vreemd moment, aangezien het echt gaat om een plas en Dunn bekend staat als de 'unbreakable' man.

Maar volgens Shyamalan was het super logisch. "Uiteindelijk kan het simpelste ding de sterkste man neerhalen," aldus de regisseur. "Het is een beetje zoals een Achilleshiel. Je hebt geen leger nodig om de sterkste man neer te halen, als je maar zijn zwakte kent."

Lang niet iedereen zal het ermee eens zijn. Dunn werd gedurende de film gemanipuleerd en worstelde er behoorlijk mee. Dat hij verdronk in een plas water, was nogal een anticlimax en het personage verdiende beter.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jeroenevertp

Avatar

Ik vond deze hele film niks. Je wacht al ruim 20 jaar om te kijken wat Dunn nog meer zou kunnen beleven, en dan krijg je dit.
Nee, De tijd dat de naam M. Night Shyamalan garant stond voor een goeie film ligt écht achter ons

Indy5

Avatar

Het kunstje van M. Night Shyamalan is toch beperkt en inmiddels uitgewerkt.

RobzZ01

Avatar

Ik vond het helemaal geen slechte film. Wel de minste van de drie maar ik zag wel wat ie wilde zeggen met t einde. En vond het niet eens zo slecht. Het heeft iets heel ironisch dat ik wel kan waarderen. Al leek de film op te bouwen naar een wat grotere clash. Dat ligt de fout van de film meer aan de opbouw dan de uiteindelijke climax.

X-pool

Avatar

Ik vond het einde begrijpelijk, maar wel een beetje anticlimax

Goku32

Avatar

Ik vond de film geweldig een mooi einde van de reeks. En hij is bang voor water, dus dan is dit einde logisch dat het zo ging. Mensen moeten niet zo zeiken, het slaat nergens op

NieuwsFilm

meest populair