'Glass'-regisseur M. Night Shyamalan verdedigt het controversiële einde

'Glass'-regisseur M. Night Shyamalan verdedigt het controversiële einde

Hij staat nog altijd achter het minst mooie moment.

Glass-regisseur M. Night Shyamalan verdedigt een van de meest controversiële keuzes die hij in zijn film maakte. Lees dus alleen verder als je niet bang bent voor SPOILERS.

Helaas voor Shyamalan werd Glass behoorlijk bekritiseerd, door zowel fans als critici. Gelukkig bedroeg het budget slechts 20 miljoen dollar. Met de opbrengst van 241 miljoen dollar was het dus een groot financieel succes.

De dood verdedigen
In de film zien we hoe David Dunn om het leven komt. Hij wordt verdronken in een klein plasje water. Een wat vreemd moment, aangezien het echt gaat om een plas en Dunn bekend staat als de 'unbreakable' man.

Maar volgens Shyamalan was het super logisch. "Uiteindelijk kan het simpelste ding de sterkste man neerhalen," aldus de regisseur. "Het is een beetje zoals een Achilleshiel. Je hebt geen leger nodig om de sterkste man neer te halen, als je maar zijn zwakte kent."

Lang niet iedereen zal het ermee eens zijn. Dunn werd gedurende de film gemanipuleerd en worstelde er behoorlijk mee. Dat hij verdronk in een plas water, was nogal een anticlimax en het personage verdiende beter.

NieuwsFilm

meest populair