De eerste trailer van de Disney-klassieker 'Frozen' was compleet misleidend

De eerste trailer van de Disney-klassieker 'Frozen' was compleet misleidend

'Frozen' werd uiteindelijk een groot succes en kreeg een vervolgfilm met 'Frozen 2'.

De Disney-film Frozen is intussen een heel geliefde film geworden. Vooral ook de muziek die gemaakt werd voor de film was een groot succes met Let It Go, die een grote hit werd. Frozen kwam uit in 2013 en om mensen warm te krijgen, of beter gezegd koud, werden net als bij elke film trailers uitgebracht. Maar de eerste trailer van Frozen was eigenlijk compleet misleidend.

Frozen is geregisseerd door Chris Buck en Jennifer Lee met onder andere Idina Menzel, Kristen Bell, Jonathan Groff, Josh Gad en Santino Fontana die voor de stemmen zorgen van de hoofdpersonages. De film won verschillende prijzen waaronder de Oscar voor Beste animatiefilm en Beste originele song voor Let It Go en de Golden Globe voor Beste animatiefilm.

Verhaal
Frozen volgt Anna (Bell), de prinses van Arendelle, die samen met de ijsman Kristoff (Groff), zijn rendier Sven en de sneeuwman Olaf (Gad) op reis gaat om haar vervreemde zus Elsa (Menzel) te vinden. Elsa is de koningin van Arendelle en bezit magische ijskrachten die hun koninkrijk in eeuwige winter hebben gevangen.

Anna is vastbesloten om zowel haar koninkrijk als haar relatie met haar zus te redden. Op hun avontuur om het koninkrijk te redden, trotseren ze extreme temperaturen, ontmoeten ze vreemde wezens en waken ze voor kwade magie.

Eerste trailer
In de eerste trailer die uitkwam van Frozen, zien we een grappige sneeuwman een rendier, die een grappig gevecht hebben over een wortel. Later zouden we deze twee personages leren kennen als Olaf en Sven, twee personages die heel geliefd zijn bij zowel kinderen als volwassenen. De film zelf is een bewerking van het sprookje De Sneeuwkoningin en volgt de zussen Elsa en Anna.


Disney bracht wel een paar meer representatieve trailers uit vóór de release van Frozen, maar voor veel mensen was de film zelf een aangename verrassing na maandenlang deze trailer te hebben gezien. Olaf en Sven zijn zeker grappige personages, maar de dominantie van deze teaservideo laat zien hoe Disney terughoudend is geweest om een film voor meisjes te vermarkten.

Vervolgen
Frozen was uiteindelijk een groot succes met sommige recensenten die de film zelfs vergeleken met films uit de Disney Renaissance, meer bepaald met Beauty and the Beast en The Little Mermaid. Frozen was zo'n succes dat er in 2019 het vervolg Frozen 2 uitkwam. Dit vervolg was ook een succes en er zijn nu nog twee volgende films die gepland staan met Frozen 3 die in 2026 zou moeten uitkomen.


Het is dus nog even wachten op de volgende films van Frozen, maar in afwachting kan je steeds de eerste Frozen-film bekijken op Disney+ en het vervolg, Frozen 2, kan je ook terugvinden op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair