Deze keiharde actiefilm scoort wel twee heel uitlopende cijfers op Rotten Tomatoes

Deze keiharde actiefilm scoort wel twee heel uitlopende cijfers op Rotten Tomatoes

Filmcritici vinden er niks aan, maar de gewone bioscoopgangers smullen ervan.

Normaalgesproken zijn filmcritici en bioscoopgangers op Rotten Tomatoes het grotendeels met elkaar eens en liggen de scores dicht bij elkaar. Soms komt het echter ook wel eens voor dat de cijfers gigantisch ver van elkaar afliggen. Dit is ook het geval voor de onderstaande actieprent.

Het gaat hier om Kandahar, alweer de zoveelste actiefilm met Gerard Butler. Laatstgenoemde zou eigenlijk heel goed in een Expendables-film kunnen opduiken, want hij brengt de ene na de andere actiefilm uit.

Verhaal
Butler, o.a. bekend van 300 en Olympus Has Fallen, bracht vorig jaar weer eens twee actiefilms uit, namelijk Plane en Kandahar. In laatstgenoemde kruipt hij in de huid van een undercover CIA-agent, genaamd Tom Harris.

Na de ontmaskering van zijn geheime missie waarbij hij een kerncentrale en een vliegveld vernietigde, wordt hij de meest gezochte man in Afghanistan. De CIA laat hem vervolgens in de steek, waardoor Harris vast komt te zitten in vijandelijk gebied. Hij moet vervolgens op de vlucht slaan voor zowel ISIS als de Taliban.

Ontvangst
De film werd gemaakt door Ric Roman Waugh, die al de nodige keren had samengewerkt met Butler. Geen enkele van hun films zorgde echter voor zoveel verdeling als Kandahar, die op Rotten Tomatoes wel twee heel uiteenlopende cijfers scoort.


Filmcritici geven de film maar een 45%, waardoor deze 'rotten' is. Zo zeggen zij dat Butler een goede prestatie levert, maar dat het teleurstellende script zo rommelig in elkaar is gezet dat zij hier niet van kunnen genieten.

Publiek
De publieksscore ligt met zijn 82% echter behoorlijk veel hoger. Zij zeggen weer dat als je gewoon een goede actiefilm wil zien dat Kandahar dan heel lekker wegkijkt. Wil je de film zelf proberen? Deze is te vinden op Netflix en Pathé Thuis.



NieuwsFilm

meest populair