Kandahar

Kandahar (2023)

Goeie actie in de prachtige woestijn, afgewisseld met een hoop pseudo-politiek geneuzel.
play

5,6 details

  • 119 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Verenigde Staten
119 Min Verenigde Staten

Na de ontmaskering van zijn geheime missie waarbij hij een kerncentrale en een vliegveld vernietigde, is undercover CIA-agent Tom Harris (Gerard Butler) de meest gezochte man in Afghanistan. Als de CIA hen laat vallen, zitten Harris en zijn Afghaanse vertaler Mohammed Doud vast in vijandelijk gebied. Op de vlucht voor zowel ISIS als de Taliban moeten ze 650 kilometer afleggen naar het veilige extractiepunt bij de stad Kandahar.

Alt titel
Burn Run
Regie
Ric Roman Waugh
Cast
Mark Arnold, Gerard Butler, Fahim Fazli, Navid Negahban, Tom Rhys Harries, Rebecca Calder, Ray Haratian, Ali Fazal, Bahador Foladi, reem Habib, Vassilis Koukalani, Olivia-Mai Barrett, Nina Toussaint-White, Ross Berkeley Simpson, Hakeem Jomah, Farhad Bagheri, Lee Comley, Abdulrahman Albalawi.
Release
25.05.2023
Release NL
08.06.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Ric Roman Waugh | Scenario: Mitchell LaFortune | Cast: Gerard Butler (Tom Harris), Navid Negahban (Mohammad), Ali Fazal (Kahil), Bahador Foladi (Farzad), Nina Toussaint-White (Luna), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2023

Of het nou gaat om een verzonnen planeet of gewoon Mars, er zijn plekken op aarde die daar prima voor door kunnen gaan: zoals de omgeving van Al-'Ula in Saoedi-Arabië. Dit buitenaardse landschap staat garant voor mooie filmbeelden. Het hoeft niet eens sciencefiction te zijn om te imponeren. Dat bewijst Kandahar maar weer eens, want de plaatjes van de zandzeeën en bizarre rotsformaties maken diepe indruk.

De CIA ontdekt een geheim nucleair programma in Iran, en gaat vervolgens zelf tegen de regels in door de faciliteit op te blazen. Verantwoordelijk MI6-agent Tom Harris is net gekoppeld aan Mohammad voor een volgende opdracht in Afghanistan wanneer zijn gezicht in het nieuws verschijnt als betrokkene bij de operatie in Iran. Daarmee is de jacht op hem geopend, en niet slechts door Iran. Aan Tom de taak om op tijd zijn eindbestemming te bereiken zodat hij kan ontsnappen: Kandahar.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Kandahar Nieuwsberichten