Zoe Saldana verlaat voor even 'Avatar 3' om belangrijke film over immigratie te promoten

Zoe Saldana verlaat voor even 'Avatar 3' om belangrijke film over immigratie te promoten

Zoe Saldana, enige ster in vier films die meer dan $2 miljard opleverden, praat over succes en immigratie.

Zoe Saldana is er zo gewoon onder gebleven. Maar de 45-jarige actrice is de enige ster die in vier films zit die elk meer dan 2 miljard omzet hebben gegenereerd in bioscopen. Die films zijn Avatar, Avatar: Way of Water, Avengers: Endgame en Avengers: Infinity War.

In gesprek met Jimmy Fallon zegt zij: "Het is iets dat niet vergeten raakt door mij. Ik geloof wel dat een deel puur geluk was. Dit had ik zelf niet van tevoren kunnen plannen. Het interessante is dat deze films geschreven en geregisseerd zijn door mensen die waarschijnlijk gepest zijn toen ze jong waren en voor nerds werden versleten."

Technisch best moeilijk
Over het nieuwe deel van Avatar vertelt ze: "James Cameron werkt af en aan aan deel 3. De technieken kosten veel tijd namelijk. Hij vroeg me terug te komen voor een opname, maar dat bleek een ritje op mijn draak te zijn. Ik had lang niet getraind en had hulp nodig na de opname. Helemaal verzuurd."

Haar nieuwe film The Absence of Eden heeft ze zelf geproduceerd. Haar man Marco Perego regisseerde en schreef het. Ze zei: "Mijn man is kunstenaar en komt uit Italië. De immigratie is een lang proces. Voor hem was het fijn om zijn kijk op zaken in een film te gieten."

Immigratie is moeilijke materie
Ook zei Zoe in de YouTube-video van The Tonight Show starring Jimmy Fallon: "Immigreren is niet gemakkelijk en we willen mensen er aan herinneren dat het gaat om humaan zijn. Het zijn ouders, zussen, broers en artsen en wetenschappers. We moeten meer begrip leren hebben voor de complexe materie."NieuwsFilm

meest populair