Kopman 'Civil War' zet na deze aanstaande oorlogsfilm een punt achter zijn carrière als regisseur

Kopman 'Civil War' zet na deze aanstaande oorlogsfilm een punt achter zijn carrière als regisseur

Alex Garland wil zich in de toekomst alleen nog maar richten op het schrijven van scripts.

De geprezen regisseur en schrijver Alex Garland heeft in een recent interview met The Guardian onthuld dat hij klaar is met het regisseren van films. Vanaf nu wil hij zich alleen nog maar focussen op het schrijven van scripts.

Garland werd bekend in de filmwereld door zijn scripts voor films als 28 Days Later en Sunshine. In 2014 maakte hij een carrièreswitch naar regisseur met de bejubelde science-fiction-film Ex Machina. Later regisseerde hij ook Annihilation en Men. Volgende week verschijnt zijn nieuwste film Civil War.

Te veel druk
Het lijkt er op dat Civil War voorlopig de laatste film zal zijn van Garland. "Ik ben niet van plan om in de nabije toekomst nog eens een film te regisseren." De regisseur vertelt dat hij ondanks zijn liefde voor films, niet langer enthousiast is over het maken van films.

Volgens Garland is de druk bij het maken van films heel erg hoog: "De druk komt niet alleen omdat er zo veel geld bij komt kijken," vertelt Garland. "Je moet mensen vragen om je te vertrouwen om iets te maken dat er, aan de oppervlakte, niet altijd betrouwbaar uitziet."

Civil War
Hoewel de regisseur niet van plan is om meer films te regisseren, zal hij wel werkzaam blijven in de filmwereld als schrijver en producent.Zijn nieuwste film, Civil War, krijgt lovende recensies van critici. De film, met Kirsten Dunst, Wagner Moura en Jesse Plemons, vertelt het verhaal van een moderne burgeroorlog in de Verenigde Staten. Civil War verschijnt 11 april in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair