Bang voor spinnen? Dan raden critici de horrorfilm 'Sting' niet aan! (of juist wel?)

Bang voor spinnen? Dan raden critici de horrorfilm 'Sting' niet aan! (of juist wel?)

Want jouw grootste angst is zojuist nog een stuk groter geworden...

Deze maand komt de horrorfilm Sting uit in de bioscopen. En mensen met een fobie voor harige achtpotige griezels moeten waarschijnlijk wel even twee keer nadenken voordat ze een kaartje gaan kopen.

In New York stuit de 12-jarige Charlotte op een ei in haar appartement. Hier komt een spin uit die ze Sting noemt en met wie ze een band schept. Charlotte houdt haar nieuwste huisdier geheim, maar door haar liefde groeit Sting en hij blijkt tevens honger te hebben naar menselijk vlees.

De meeste recensenten smullen ervan
Avi Offer - NYC Movie Guru: "Eng, grappig en spannend. Het is zeker weten voortbestemd om een cultklassieker te worden. Eén van de beste titels in jaren die een perfecte mix levert van horror, komedie en spanning".

Lee McCoy - DrumDums: "Wat hier goed werkt, zijn de setting en sterke karakters. Het is slank, efficiënt en heeft een aantal geweldige schrikmomenten. Alyla Browne schittert echt als de jonge heldin".

Andreas Mack - ScreenAnarchy: "Is Sting eng? F*ck ja. Vooral als je een hekel hebt aan spinnen. Naarmate Sting groeit, groeien ook onze angsten. Hoe groot wordt hij? Wat zal er dan gebeuren? Is er nog iemand veilig? De antwoorden zijn heel, veel, en nee".

Adam Olinger - Adam Does Movies: "Sting is misschien wel de slechtste titel die je kan bedenken voor een horrorfilm over een gigantische spin. Gelukkig is dat het enige slechte van deze verder geweldige monsterflick".

Carla Hay - Culture Mix: "Sting is opzettelijk campy. Een overwegend bekwame mix van gruwelijkheid doordrenkt met komische taferelen".

Toch is niet iedereen even enthousiast
Mike Massie - Gone with the Twins: "Zoals bij veel van dit soort low-budget horrorfilms zijn de mensen zo ongeïnspireerd, onintelligent en onwaarschijnlijk dat het publiek vanzelf gaat juichen voor het monster".

Jeff Nelson - Guy at the Movies: "Of je nu op zoek bent naar een film die onder je huid kruipt of eentje die je laat lachen, Sting is geen van beide".

EJ Moreno - Flickering Myth: "Het mist die extra beet en wordt uiteindelijk meer een saai familiedrama dan een regelrechte monster-movie".



NieuwsFilm

meest populair