Disney lijdt nóg groter monsterverlies dan verwacht door 'Indiana Jones'-flop

Disney lijdt nóg groter monsterverlies dan verwacht door 'Indiana Jones'-flop

Werkelijk te pijnlijk voor woorden voor de ooit zo grote held van het witte doek...

Disney heeft in 2023 aardig wat flops geproduceerd, maar de ergste eer lijkt toch echt te gaan naar de iconische archeoloog Indiana Jones die daarvoor juist altijd garant stond voor bergen box-office-goud.

Een nieuw rapport bij 'Forbes' geeft aan dat er in de nasleep van onthullingen uit financiële rapporten bij het Huis van de Muis een fortuin door het riool verdwijnt dankzij het vijfde deel The Dial of Destiny.

Een hele film aan verlies
De eerste schattingen lagen rond de $100 miljoen dollar, maar volgens economie-expert Caroline Reid heeft de productie nu ruim $135 miljoen dollar méér uitgegeven dan dat er aan kaartverkoop is ontvangen. Een bedrag waar je symbolisch 1 of 2 hele films van had kunnen maken.

Hiermee komt het uiteindelijke budget van het vervolg van regisseur James Mangold, met de 80-jarige veteraan Harrison Ford in zijn laatste optreden als Indy, op een verbazingwekkende $387 miljoen dollar.

Belastingvoordeel
De titel bracht wereldwijd $384 miljoen dollar op, waarvan de studio de helft ontving ($192 miljoen dollar) ontving. Dankzij vergoedingen van de Britse overheid voor opnames in Groot-Britannië, kon het project in totaal ongeveer $60 miljoen dollar van de kosten terugdringen, waardoor de netto-uitgaven daalden tot zo'n $327 miljoen dollar, nog steeds een flinke smak geld.



NieuwsFilm

meest populair