Will Smith' kijk op rijkdom verandert: "Die donkere ridder moet eerst zelf gelukkig zijn"

Will Smith' kijk op rijkdom verandert: "Die donkere ridder moet eerst zelf gelukkig zijn"

Will Smith behoort tot een van de rijkste acteurs in Hollywood met een geschat vermogen van 350 miljoen dollar.

Will Smith behoort tot een van de rijkste acteurs in Hollywood. Hij komt voor zo'n 20 miljoen Amerikaanse dollar per film zijn bed uit, waar anderen 500.000 krijgen voor zo'n zelfde rol.

De 55-jarige ster kan die bedragen vragen door zijn marktwaarde. Het zijn flinke salarissen ondanks zijn publieke woedeaanval bij de Oscars-uitreiking in 2022. Hij bewijst zich namelijk al jaren met een vriendelijk karakter en rollen in Independence Day, Bad Boys en Men in Black. Zijn vermogen is flink gegroeid en wordt geschat op een slordige 350 miljoen Amerikaanse dollar.

Inzicht in geld verandert
Toch zegt Will Smith in een recent interview in de YouTube-video van Complex: "Ik ben aan het afbouwen in deze fase van mijn leven. Ik ben iemand die geld had, geld verloor, en het weer kreeg. Meer dan je je voor kunt stellen."

Hij vervolgt met: "De eerste helft van mijn leven was het vergaar, vergaar, vergaar. De tweede helft van mijn leven is het geef, geef, geef. Ik begreep niet dat rijke, beroemde mensen rond hun 50ste steeds veranderen."

Geld maakt niet gelukkig
Wat bitter vertelt Will verder: "Maar je realiseert je dat niets van dit alles je gelukkig kan maken. Dat komt als je eenmaal niets meer te wensen hebt, omdat je alles al gekocht hebt. Ik wens dat iedereen dit kan ervaren, want het materiële bevredigt echt niet."Hij legt uit: "Ik ben in een enge fase van mijn leven. Geen geld, geen relatie, geen kind, niets kan je gelukkig maken. Je hebt die donkere ridder in je, je interne en confronterende ik. En je krijgt vrede met dat je zelf gelukkig moet zijn. En dat je je eigen gelukkige ik mee moet nemen naar anderen toe."

NieuwsFilm

meest populair