'Dune Part Two' verwijderde alle scènes van dit geliefde personage, acteur laat zich erover uit

'Dune Part Two' verwijderde alle scènes van dit geliefde personage, acteur laat zich erover uit

Stephen McKinley Henderson heeft van het avontuur genoten en heeft absoluut geen spijt.

Dune: Part Two is een groot succes. Denis Villeneuve is dan ook in zijn nopjes, maar vindt iets heel jammer. Stephen McKinley Hendersons Thufir Hawat duikt namelijk niet op in het vervolg. Hier laat de acteur zich nu zelf over uit.

Als je alleen de films hebt gezien, zal je hoogstwaarschijnlijk denken dat Hawat tijdens de veldslag in het eerste deel om het leven komt. Het boek steekt echter heel anders in elkaar: hierin wordt hij gevangen genomen en min of meer gedwongen voor de Harkonnen te werken.

Doel
Hoewel de Harkonnen denken gebruik te kunnen maken van Hawat, doet hij er alles aan om de Harkonnen-familie dwars te bomen en wacht hij het perfecte moment af om wraak te nemen. Normaal gesproken zou hij dus ook een grote rol hebben moeten spelen in Dune: Part Two.

Villeneuve heeft er echter voor gekozen om Hawat volledig uit het vervolg te laten. De regisseur betreurt dit, maar zei dat het nodig was om de volgende reden. Henderson zelf laat nu weten wel degelijk opnames gemaakt te hebben, maar dat deze uit de film werden geknipt.

Reactie
De acteur zei: "Ik heb tijd doorgebracht met Austin Butler. We hebben samen meerdere opnames gemaakt. Ik vond het allemaal geweldig om te doen. Ik kreeg ook de kans om samen te gaan lunchen met Christopher Walken, dus dat was ook wel heel speciaal".


"Ik heb hier intens van genoten, maar ik begrijp waarom Hawat niet in de film voorkomt. Denis heeft de film op de best mogelijke manier in elkaar gezet en daar hoort Hawat niet bij. Dat is jammer, maar zo gaat dat in de filmwereld. Ik heb hier echter totaal geen spijt van".

NieuwsFilm

meest populair