Een van de grootste filmtalenten in Hollywood stopte bijna met acteren voor deze reden

Een van de grootste filmtalenten in Hollywood stopte bijna met acteren voor deze reden

Robert Downey Jr. won recentelijk een Oscar, maar makkelijk heeft hij het zeker niet altijd gehad.

Robert Downey Jr. is vandaag de dag een van de grootste namen in Hollywood. Toch had zijn carrière er heel anders uit kunnen komen te zien, aangezien hij op een gegeven moment de filmwereld bijna achter zich liet.

Downey Jr. begon al jonge leeftijd te acteren. In de jaren tachtig en negentig wist hij een naam voor zichzelf te maken, toen hij hoge ogen wist te gooien met films als Less Than Zero en Chaplin. Voor laatstgenoemde werd hij zelfs genomineerd voor een Oscar.

Problemen
Helaas kreeg de acteur de nodige problemen. Zo werd het algemeen bekend dat hij een drugsverslaafde was, waardoor hij ook verwikkeld raakte in verschillende juridische kwesties. Downey Jr. werd zelfs meerdere keren gearresteerd en opgenomen in diverse afkickklinieken.

Als gevolg hiervan leek het er dan ook op dat er een eind zo komen aan zijn veelbelovende acteercarrière. Studio's en regisseurs wilden niet meer met hem samenwerken, aangezien hij werd beschouwd als een risico.

Doorgaan
In diverse interviews heeft Downey Jr. al laten horen dat hij zelf ook bijna had besloten een punt te zetten achter zijn carrière, maar dat hij dankzij de steun van zijn familie en vrienden toch langzaam maar zeker weer zijn leven op de rails kreeg.


Zo stopte hij met alcohol en drugs en deed hij er alles aan om beter te worden en zijn carrière weer nieuw leven in te blazen. Die kans kreeg hij in 2008, toen hij de rol wist te bemachtigen van Tony Stark in Iron Man.

Succes
Downey Jr. groeide uit tot hét gezicht van Marvel en speelde jarenlang een belangrijke rol in het MCU. Dankzij deze superheldenrol groeide hij uit tot een van de bekendste gezichten in Hollywood en had hij weer de rollen voor het oprapen.


Vorig jaar zette de acteur misschien wel de beste rol van zijn carrière neer in Oppenheimer. Hier won hij recentelijk zelfs nog een Oscar voor. Tijdens zijn speech liet hij zich kort uit over zijn donkerste tijden en hoe zijn vrouw hem hier doorheen heeft geholpen, al was er ook een puntje van kritiek hoe hij het felbegeerde gouden beeldje in ontvangst nam...

NieuwsFilm

meest populair