De derde 'Tron' krijgt eindelijk een datum van Disney

De derde 'Tron' krijgt eindelijk een datum van Disney

Jared Leto speelt een computerprogramma in de derde 'Tron'-film 'Tron: Ares'

Het is alweer 14 jaar geleden dat de laatste Tron-film, Tron: Legacy, verscheen. Er wordt al jaren gewerkt aan een derde deel en nu weten we eindelijk wanneer Tron 3 gaat verschijnen.

Disney heeft bekendgemaakt dat Tron: Ares, zoals de film gaat heten, vanaf 10 oktober 2025 in de bioscopen gaat draaien. Dat is 15 jaar na de laatste film en maar liefst 43 jaar na de originele Tron, die in 1982 een cultklassieker werd.

Jared Leto is Ares
In Tron: Ares zal Jared Leto de hoofdrol gaan spelen. Hij speelt een computerprogramma dat naar de echte wereld wordt gestuurd met een onbekende missie. De wereld zal geconfronteerd worden met de echte aard van AI.

Tron: Ares wordt geregisseerd door Maleficent: Mistress of Evil-regisseur Joachim Rønning. De opnames voor de film zijn een aantal maanden geleden begonnen.

Cast
Jared Leto zal in de nieuwe film worden vergezeld door een indrukwekkende cast die bestaat uit Greta Lee, Evan Peters, Hasan Minhaj, Jodie Turner-Smith, Arturo Castro, Cameron Monaghan en Gillian Anderson.



In de cult hit Tron wordt Kevin, gespeeld door Jeff Bridges, een computerspel ingezogen. Daar moet hij het opnemen tegen een kwaadaardig programma. Tron: Ares vertelt dus het tegenovergestelde verhaal, over een computerprogramma dat in de echte wereld terecht komt.

Tron en Tron: Legacy zijn te streamen op Disney+

NieuwsFilm

meest populair