Tron: Legacy (2010)

The Game Has Changed.

Het vervolg op Tron mist diens charme en neemt zichzelf te serieus, maar ziet er wel mooi uit en Jeff Bridges blijft goed.
play

6,0 details

  • 125 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
125 Min Verenigde Staten

Wanneer Kevin Flynn (Jeff Bridges), de vader van Sam Flynn (Garrett Hedlund) op zeer vreemde wijze verdwijnt, probeert Sam zijn vader op te sporen. Hij bevindt zich al snel in de digitale wereld waar zijn vader de afgelopen 25 jaar in heeft geleefd. Samen met een trouwe vriendin (Olivia Wilde), gaat Sam op een levensgevaarlijke reis, door het 'cyberheelal' om zijn vader weer te vinden.

Alt titel
Tron 2
Regie
Joseph Kosinski
Cast
Jeff Bridges, Olivia Wilde, Garrett Hedlund, Michael Sheen, Bruce Boxleitner, James Frain, Serinda Swan, Yaya DaCosta, Beau Garrett, Ron Selmour, Elizabeth Mathis, Conrad Coates, Anis Cheurfa, Kis Yurij, Daft Punk.
Budget
$ 170.000.000
Opbrengst
$ 400.062.763
Release
30.11.2010
Release NL
27.01.2011
Release DVD
07.06.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Joseph Kosinski | Cast: Jeff Bridges (Kevin Flynn/Clu), Garrett Hedlund (Sam Flynn), Olivia Wilde (Quorra), Michael Sheen (Castor), James Frain (Jarvis), e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2010

Tron: Legacy, het vervolg op Tron uit 1982, boekt weinig vooruitgang op de eerste film. Het verhaal is even flinterdun terwijl daar ook nog eens een half uur langer voor nodig is. Maar daar waar het origineel compenseerde met een avontuurlijke geest en plezier had in zijn eigen onzinnigheid, is dit nieuwe vervolg veel te serieus. Een film als deze, die toch vooral om de setting en special effects draait, hoeft helemaal niet over leven en dood te gaan. Gelukkig weet Jeff Bridges in zijn dubbelrol wel de juiste toon aan te slaan, is de setting mooi, de muziek van Daft Punk opzwepend en zijn die special effects van hoog niveau, zodat Tron: Legacy toch nog enige charme behoudt.

De originele Tron uit 1982 was een poging van Disney om ook op het gebied van speelfilms een serieuze rol in de filmbusiness te gaan spelen. Na lange onderhandelingen kreeg Steven Lisberger een voor die tijd flink budget om grote delen van de film met behulp van computereffecten te maken, toen nog iets heel nieuws. De film flopte volledig, maar het arcadecomputerspel dat erop gebaseerd werd was wel een succes en bracht zelfs meer op dan de film.

videotrailers & clips

alle artikelen (54)

Tron: Legacy Nieuwsberichten

Tron: Legacy

acties