Deze enorme scifi-film van Disney uit 2010 verdient een vervolg

Deze enorme scifi-film van Disney uit 2010 verdient een vervolg

'Tron: Legacy' verdient een vervolg om de trilogie mooi af te ronden.

Walt Disney Pictures is verantwoordelijk voor de grootste blockbuster-franchises van het moment. Denk aan Marvel, Star Wars, Pixar en natuurlijk films gebaseerd op hun eigen klassieke personages. In 2010 bracht het bedrijf ook Tron: Legacy uit, maar deze voortzetting van de klassieker uit de jaren 80 kreeg nooit het vervolg dat werd beloofd.

Veel fans zijn Tron: Legacy door de jaren heen steeds wat meer gaan waarderen, en er is meer dan genoeg potentie voor een derde deel.

Verhaal
Sam (Garrett Hedlund), de zoon van de beroemde videogame-ontwikkelaar Kevin Flynn (Jeff Bridges), heeft al lange tijd moeite om de mysterieuze verdwijning van zijn vader te verwerken. Een vreemd signaal lokt Sam naar Flynn's Arcade, en hij wordt meegesleurd in dezelfde cyberwereld waarin zijn vader, de maker ervan, al twintig jaar vastzit.

Met de onverschrokken krijger Quorra (Olivia Wilde) proberen Kevin en Sam te ontsnappen uit een universum dat, hoewel prachtig, veel geavanceerder en gevaarlijker is dan Kevin ooit had gedacht.

Ontvangst
Tegenwoordig is een direct vervolg op een klassieker uit de jaren 80 niet meer zo gek, denk bijvoorbeeld aan Blade Runner 2049, Doctor Sleep of Top Gun: Maverick, maar in 2010 was dit minder gebruikelijk. Critici spraken ook niet echt met verve over het vervolg.


Op Rotten Tomatoes had de film namelijk een score van 51%, dat zegt al genoeg over de verdeeldheid van de critici. Qua box office was de film een tamelijk succes, Tron: Legacy had namelijk een omzet van 400 miljoen dollar.

Ares
In 2010 waren de schrijvers van Tron: Legacy al bezig met het script van het vervolg. Vijf jaar later kreeg Tron 3 officieel groen licht van Disney. Regisseur Joseph Kosinski en hoofdrolspeler Garrett Hedlund zouden terugkeren voor dit vervolg. Later dat jaar besloot Disney om toch geen werk te maken van Tron 3, hun geflopte scifi-film Tomorrowland had hier mogelijk iets mee te maken.


In 2017 stelde Kosinski dat het derde deel niet volledig van de baan was. Enkele dagen later werd dit beaamd door het gerucht dat Jared Leto was gecast als een personage genaamd Ares in de derde film.

Opnames
Dit bleek helemaal te kloppen, Leto zou inderdaad de rol van Ares gaan vertolken in Tron: Ares. Dit jaar werd ook bekend dat o.a. Greta Lee, Cameron Monoghan en Evan Peters zich bij de cast hadden gevoegd, maar wegens de stakingen in Hollywood werd de productie uitgesteld.

Nu de stakingen voorbij zijn, zou het vervolg er alsnog van kunnen komen. Het zou zich dan richten op de opkomst van Ares, een bewust geworden programma dat de overstap maakt naar de menselijke wereld, die niet voorbereid is op zijn komst.

NieuwsFilm

meest populair