Algemeen

Daft Punk stopt: het duo bekend van de 'TRON: Legacy' muziek

De grootheden betekenden ook veel voor films.

door Bram de Groot om 09:15 in Algemeen
Schokkend nieuws voor velen. Het duo Daft Punk kondigde gisteren aan te stoppen na 28 jaar samen muziek te hebben gemaakt. Het Franse duo Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo begonnen in 1993 en kunnen gezien worden als pioniers en vernieuwers van housemuziek.

De muziek van Daft Punk is niet te missen en iedereen kent de wereldhits Around the world, Harder, better, faster, stronger, One More Time en het meer recente Get Lucky met Pharrell Williams.

TRON: Legacy
In films is de muziek van Daft Punk regelmatig te horen. Zo zijn er nummers van Daft Punk opgenomen in The Saint (1997), Iron Man 2 (2010), The Hangover Part II (2011) en Boyhood (2014).


Het duo maakte in 2010 de muziek voor de scifi-film TRON: Legacy en ze waren zelfs even in de film te zien als de DJ's in een club, inclusief hun helmen. Ze leverden ook een soundtrack op met 24 nummers. Ze werkten er twee jaar aan.

Afscheid met een pakkende video
Hieronder zie je de video Epilogue waarmee ze na 28 jaar afscheid nemen van de muziekwereld. Wil je meer over het duo weten, dan kun je kijken naar Daft Punk: Unchained uit 2015.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chrischzz

Avatar

Hoewel ik hun laatste producties tergend saai vond (o.a. Get lucky met Pharrell en hun laatste album) hebben ze zeker hele goede tracks gemaakt en vele andere artiesten geinspireerd.

Hun Tron Legacy soundtrack was geweldig. Dit houdt wss wel in dat voor een evt. vervolg ze niet de soundtrack gaan doen.. Jammer.

Lurking metafan

Avatar

Aaaaw, man. In hun piekjaren was Daft Punk een fenomeen, veel van hun nummers draai ik nog steeds regelmatig.

Zo zonde.

Goov25

Avatar

Jammer ja. Hun muziek was misschien wel het belangrijkste ingrediënt voor de coolness van Tron: Legacy.

Gigan72

Avatar

Ik vind hun underground tracks van vroeger veel en veel beter dan hun latere commerciele top 40 tracks.

Spider-fan

Avatar

Er was sprake van dat ze de muziek zouden maken voor de nieuwe film van Dario Argento, Black Glasses, ofwel Occhiali Neri. Op zich had me dat heel interessant geleken. Nou is het nog helemaal niet zeker of die film er echt komt, maar hij is wel in pre-productie.
Ik weet niet meer of ze echt gevraagd waren door Argento, maar ze wilden het zelf wel graag in ieder geval.

Ik heb het nog even opgezocht: Argento had verklaard dat ze de muziek zouden maken, de producers van de film ontkenden vervolgens dat er al een contract was, waarna Argento weer zei dat hij Daft Punk zelf had gesproken en deze het wilden doen maar dat er alleen van het platenlabel nog geen toestemming was.
Maar nu zal het wel een andere composer worden. Waarschijnlijk Claudio Simonetti weer, Argento's gebruikelijke composer.

NieuwsFilm

meest populair