Daft Punk stopt: het duo bekend van de 'TRON: Legacy' muziek

De grootheden betekenden ook veel voor films.

Schokkend nieuws voor velen. Het duo Daft Punk kondigde gisteren aan te stoppen na 28 jaar samen muziek te hebben gemaakt. Het Franse duo Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo begonnen in 1993 en kunnen gezien worden als pioniers en vernieuwers van housemuziek.

De muziek van Daft Punk is niet te missen en iedereen kent de wereldhits Around the world, Harder, better, faster, stronger, One More Time en het meer recente Get Lucky met Pharrell Williams.

TRON: Legacy
In films is de muziek van Daft Punk regelmatig te horen. Zo zijn er nummers van Daft Punk opgenomen in The Saint (1997), Iron Man 2 (2010), The Hangover Part II (2011) en Boyhood (2014).


Het duo maakte in 2010 de muziek voor de scifi-film TRON: Legacy en ze waren zelfs even in de film te zien als de DJ's in een club, inclusief hun helmen. Ze leverden ook een soundtrack op met 24 nummers. Ze werkten er twee jaar aan.

Afscheid met een pakkende video
Hieronder zie je de video Epilogue waarmee ze na 28 jaar afscheid nemen van de muziekwereld. Wil je meer over het duo weten, dan kun je kijken naar Daft Punk: Unchained uit 2015.



NieuwsFilm

meest populair