Deze LEGO-set van de scifi-film 'TRON: Legacy' is een echte blikvanger

Deze LEGO-set van de scifi-film 'TRON: Legacy' is een echte blikvanger

De twee Light Cycles uit de film TRON: Legacy zijn gewoon erg cool voor de fans.

De laatste LEGO-set van Lord of the Rings is met 5.471 bouwsteentjes enorm en vele fans zullen de set wel willen bouwen. Daar staat echter wel een flink prijskaartje tegenover. Het hoeft echt niet altijd zo gek te zijn.

In maart 2018 verscheen de set 21314 TRON: Legacy met slechts 230 stukjes. De IDEAS-set is gebaseerd op voertuigen uit de Disney-film TRON: Legacy uit 2010. Duidelijk een musthave voor de LEGO-fan die van films houdt.

Light Cycles
De futuristische bouwset bestaat uit twee Light Cycles, een oranje en een blauwe. De set haalt zijn inspiratie uit de bekende Light Cycle-achtervolgingsscène in de film. De motoren staan - indien gewenst - vast op een TRON-grid.

Je krijgt er uiteraard ook minifiguren bij. De minifiguren zijn Sam Flynn, Quorra en Rinzler, in de film gespeeld door Garrett Hedlund, Olivia Wilde en Bruce Boxleitner. Flynn en Rinzler krijgen allebei twee Identity Discs en Quorra krijgt er ook haar zwaard bij.

In de kast
De set is er duidelijk eentje voor in de kast. De TRON grid/basis is ongeveer 22 centimeter breed en 9 centimeter diep. Oorspronkelijk kostte de set zo'n vier tientjes, en wordt nu op de bekende tweedehandszaken iets duurder aangeboden, zowel nieuw als gebruikt.


Overigens vind je de films op Disney+, evenals de animatieserie Tron: Uprising uit 2012. In oktober 2025 verschijnt er een nieuwe TRON-film in de bioscoop, namelijk Tron: Ares met onder andere Jared Leto, Greta Lee, Evan Peters, Gillian Anderson en Jeff Bridges.

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films.

NieuwsFilm

meest populair