Immense LEGO-set van 'Lord of the Rings' met 5.471 stenen wordt een waar kunstwerk

Immense LEGO-set van 'Lord of the Rings' met 5.471 stenen wordt een waar kunstwerk

Het worden mooie tijden voor de vele Lord of the Rings-fans.

Gisteren verscheen op SerieTotaal al de eerste trailer voor het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power en eind dit jaar verschijnt de animatiefilm The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim. En deze maand verscheen er meer nieuws over de franchise.

Warner Bros. onthulde dat er een nieuwe bioscoopfilm in de maak is en LEGO onthulde gisteren de enorme set The Lord of the Rings: Barad-Dûr met het nummer 10333.

Sauron
De LEGO Icons-set van de duistere toren van Sauron is gebaseerd op de versie uit de films van Peter Jackson en heeft een enorme omvang. De toren is namelijk 83 centimeter hoog en de set is ook nog eens 45 centimeter breed en 30 centimeter diep.

Daarnaast is er ruimte voor heel wat iconische items uit de films, met uiteraard het dreigende Oog van Sauron. Ook krijg je maar liefst tien minifiguren waaronder Sauron, de Mond van Sauron, Orks, Frodo, Sam, Gollum en Gothmog. Een LEGO-versie van de Ring ontbreekt niet.

Juni
Wil je de set hebben, dan moet je behoorlijk diep in de buidel tasten. Deze Barad-Dûr kost namelijk 460 euro. Daarvoor krijg je wel bijna 5500 steentjes. Bekijk de complete set op de website van LEGO.


Wil je de drie The Lord of the Rings-films van Peter Jackson nog een keer zien, dan vind je deze onder meer op HBO Max. De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power vind je op Prime Video.

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films.

NieuwsFilm

meest populair