Stephen King viert 50e verjaardag van zijn eerste boek 'Carrie'

Stephen King viert 50e verjaardag van zijn eerste boek 'Carrie'

Stephen King kan niet geloven dat zijn debuut al weer zo lang geleden verscheen.

Stephen King had vrijdag iets bijzonders te vieren. Die dag verscheen precies 50 jaar geleden zijn eerste boek: Carrie. Dit verhaal over een geplaagde tiener met telekinetische krachten werd ook meermaals verfilmd.

Op 5 april 1974 verscheen het debuut van King in de boekwinkels. De schrijver was destijds 26 en kan, 50 jaar later, haast niet geloven dat dit mooie moment al zo lang geleden is.

Het verhaal
Carrie White woont alleen met haar strenggelovige moeder, is op school het slachtoffer van hevige pesterijen en ontdekt na een incident in de kleedkamer telekinetische krachten te hebben. Daarmee kan ze voorwerpen bewegen met haar gedachten.


Carrie is niet van plan om naar het schoolbal te gaan, maar dat verandert wanneer ze wordt gevraagd door een van de knapste jongens van school. Op het feest gaat het gruwelijk mis wanneer de pestkopen voor de laatste keer toeslaan. De hel breekt los.

Verfilmingen
Carrie werd meermaals verfilmd. Zo verscheen in 1976, dus twee jaar na het verschijnen van het boek, een film van regisseur Brian De Palma met Sissy Spacek in de hoofdrol. In 2002 werd het boek omgetoverd tot televisiefilm.


Een grotere productie verscheen er in 2013. In die film werd de hoofdrol vertolkt door Kick-Ass-actrice Chloë Grace Moretz. Er zijn meermaals plannen geweest om het boek te bewerken tot televisieserie, maar die producties zijn tot nu toe nooit van de grond gekomen.

NieuwsFilm

meest populair