Deze keiharde actiefilm scoort wel twee heel uitlopende cijfers op Rotten Tomatoes

Deze keiharde actiefilm scoort wel twee heel uitlopende cijfers op Rotten Tomatoes

Filmcritici maken 'Angel Has Fallen' met de grond gelijk, maar de publieksscore ligt behoorlijk hoog.

Normaalgesproken zijn filmcritici en bioscoopgangers op Rotten Tomatoes het grotendeels met elkaar eens en liggen de scores dicht bij elkaar. Soms komt het echter ook wel eens voor dat de cijfers gigantisch ver van elkaar afliggen. Dit is ook het geval voor de onderstaande actieprent.

Vorige week kwam er al een soortgelijk artikel langs, namelijk over Kandahar, een keiharde actiefilm van Gerard Butler. De acteur zorgt klaarblijkelijk wel vaker voor verdeling, want dat is nu weer het geval met Angel Has Fallen.

Verhaal
In deze film uit 2019 kruipt Butler in de huid van de bodyguard Mike Banning. Na een aanslag op de Amerikaanse president Trumbull (niemand minder dan Morgan Freeman), wordt Banning gelinkt aan de aanslag, beschuldigd en in hechtenis genomen.

Banning weet echter te ontsnappen en moet uit de handen zien te blijven van de FBI, terwijl hij tegelijkertijd erachter probeert te komen waar de echte dreiging vandaan komt. Banning wil niet alleen zijn naam zuiveren, hij moet ook zijn familie beschermen en het land redden.

Ontvangst
Op Rotten Tomatoes wordt de actiefilm van regisseur Ric Roman Waugh door filmcritici met de grond gelijk gemaakt. Zij geven deze namelijk maar een 38%. Zo staat er: "Een slap aftreksel van de voorgaande delen. 'Angel Has Fallen' levert niks nieuws en zal snel vergeten worden".


De 'gewone bioscoopgangers' zijn het hier duidelijk niet mee eens. Na maar liefst meer dan 10.000 stemmen staat de publieksscore namelijk op een geweldige 93%. Het gaat hier dus om een verschil van 55%.

Kijken
Grappig genoeg ligt het IMDb-cijfer hier eigenlijk precies tussenin met zijn 6,4. Wil je je eigen mening vormen? De blockbuster is te zien op Amazon Prime, Netflix, Pathé Thuis én Videoland.



NieuwsFilm

meest populair