Deze grote verandering in de remake van 'The Crow' gaat niet in de smaak vallen bij fans

Deze grote verandering in de remake van 'The Crow' gaat niet in de smaak vallen bij fans

De trailer voor de remake van 'The Crow' laat een enorme verandering zien in de wraakmissie van Eric Draven, die uiteindelijk averechts kan werken.

30 jaar nadat er een eerste filmadaptatie werd gemaakt van The Crow, komt er dit jaar een nieuwe versie uit. Beide films zijn gebaseerd op de gelijknamige stripboekenserie uit 1989 van James O'Barr. De versie uit 1994, geregisseerd door Alex Proyas en met Brandon Lee in de hoofdrol, is intussen uitgegroeid tot een cultklassieker.

Na een paar onsuccesvolle vervolgen werd de franchise nieuw leven ingeblazen met een remake geregisseerd door Rupert Sanders en met Bill Skarsgård in de hoofdrol. De eerste trailer voor de remake van The Crow geeft een voorproefje van hoe deze nieuwe versie van Eric Draven's wraakmissie eruit zal zien en het laat een enorme verandering zien in zijn terugkeer uit de dood, die bij fans misschien niet in de smaak kan vallen.

Verhaal
The Crow vertelt het verhaal van muzikant Eric Draven (Skarsgård) en zijn verloofde Shelly Webster (FKA Twigs), die vermoord worden in hun huis. Enige tijd na hun dood wordt Eric tot leven gewekt door een kraai, die hem ook onkwetsbaar maakt, en daarom begint hij aan een wraakmissie tegen de moordenaars van hem en Shelly.

De remake van The Crow volgt hetzelfde verhaal als de versie uit 1994, maar met opmerkelijke veranderingen die al voor enige controverse hebben gezorgd. Een van deze veranderingen gaat over Eric's missie, aangezien de voorwaarden voor zijn wederopstanding er heel anders uitzien.

Terug tot leven
Helaas deed de eerste trailer voor de nieuwe The Crow niet veel om zorgen over het verhaal en de portrettering van Eric Draven weg te nemen. In deze versie lijkt Eric een soort ritueel in het hiernamaals te ondergaan om weer tot leven te worden gebracht, terwijl in de versie uit 1994 een kraai op zijn graf tikt en hem wakker maakt. De Eric van Lee ervaart vervolgens een reeks flashbacks van zijn en Shelly's moorden en gaat op pad om wraak te nemen voor zichzelf en haar, geleid door de kraai.


Aan het einde van The Crow voltooit Eric zijn wraak en keert zijn ziel terug bij Shelly in het hiernamaals, waar haar geest aankomt om hem te troosten en zijn lichaam te laten rusten. Hoewel verwacht wordt dat de Eric van Skarsgård hetzelfde zal doormaken, toont de trailer een significante verandering in zijn missie, omdat een voice-over impliceert dat Eric Shelly kan terugbrengen.

Relatie tussen Eric en Shelly
In de versie uit 1994 van The Crow wordt er niet veel verdiept in de relatie tussen Eric en Shelly en liet het alleen stukjes ervan zien in pijnlijke flashbacks die Eric ervoer nadat hij uit de dood was teruggekeerd. Dit werkte in het voordeel van de film, omdat deze flashbacks bijdroegen aan het mysterie van het personage van Eric en lieten zien dat wat ze hadden speciaal en sterk was, waardoor de tragedie van hun dood nog pijnlijker werd. Het feit dat Eric geen kans kreeg om Shelly weer tot leven te wekken en simpelweg zijn tijd op aarde gebruikte om wraak te nemen voor hun dood, maakte zijn reis ook veel krachtiger, omdat hij gedreven werd door pijn en woede.


De remake van The Crow maakt al veranderingen in de relatie tussen Eric en Shelly door er meer op te focussen en te verkennen hoe ze elkaar hebben ontmoet. In de trailer lijkt het erop dat Eric en Shelly elkaar in een ziekenhuis hebben ontmoet en Shelly had enige connectie met hun moordenaars omdat ze dingen had gezien die ze niet had mogen zien. Hoewel dit hun dood nog tragischer kan maken, kan het ook averechts werken, omdat het nu al te geforceerd aanvoelt en het toevoegen van de mogelijkheid om Shelly te redden niet helpt.

In de bioscoop
In plaats van bewogen te worden door woede en pijn en een verlangen om het kwaad dat hen heeft gedood weg te nemen, zal het belangrijkste doel van Eric in de remake van The Crow zijn om tegen de klok te racen om Shelly terug te brengen, wat wegneemt wat de reis van Eric in de versie van Lee zo interessant maakte.


Het is nog even afwachten wat er precies zal gebeuren in de film, want The Crow komt uit in de bioscoop op 5 juni. In afwachting kan je wel de versie uit 1994 bekijken, die je kan huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair