Steven Seagal brak de pols van Sean Connery tijdens training voor een Bondfilm

Steven Seagal brak de pols van Sean Connery tijdens training voor een Bondfilm

Voordat hij een ster werd, was Seagal een fanatieke stuntvechter...

Voor wie dit nog niet wist, vóór de hoogtijdagen van zijn tijd als actieheld werkte Steven Seagal als vechtsportinstructeur en choreograaf. Zo was hij onder andere de leraar van Michael Ovitz.

Ovitz was agent, dacht dat hij van iedereen een filmster kon maken en bewees dat door Seagal een deal te bezorgen met studio Warner Bros. waar hij toen in 1988 Above the Law maakte. De rest is geschiedenis.

Vechtscènes op je oude dag
Een andere man die hij destijds trainde, was niemand minder dan Sean Connery, ook een klant van Ovitz. Seagal moest de Schot weer in vorm krijgen voor de onofficiële 'James Bond'-film Never Say Never Again.

Op een dag brak Seagal echter tijdens het sparren de pols van de 52-jarige Connery. De legendes gaan rond dat dit opzettelijk was en Connery heel boos werd, maar die schildert het verhaal zelf af als "een klein ongeluk".

Geen sprake van arrogantie
Op dat moment was gelukkig ook het ego van Seagal nog voldoende onder controle dat het (waarschijnlijk) precies dat was; een ongelukje. Uiteindelijk kreeg zijn egomanie zoals bekend steeds meer de overhand.



NieuwsFilm

meest populair