De makers van 'New Kids' zijn weer terug: nieuwe film 'Krazy House' zie je vanaf deze dag in de bios

De makers van 'New Kids' zijn weer terug: nieuwe film 'Krazy House' zie je vanaf deze dag in de bios

'Krazy House' is een komische horrorfilm, geregisseerd en geschreven door Steffen Haars en Flip van der Kuil.

Steffen Haars en Flip van der Kuil, vooral bekend als de makers van de New Kids-serie en -films, zijn terug met een zotte nieuwe film. Krazy House is een komische horrorfilm, geïnspireerd op de Amerikaanse sitcom. Het heeft een cast die bestaat uit Nederlandse acteurs, maar ook heel wat internationale namen spelen mee.

De hoofdrol in de film is voor Nick Frost die Bernie speelt. Ook te zien in de film zijn onder andere Kevin Connolly, Alicia Silverstone, Gaite Jansen, Walt Klink, Jan Bijvoet en Chris Peters. Krazy House, dat gefilmd werd in Amsterdam in 22 dagen, is het Engelstalige debuut van Haars en Van der Kuil.

Verhaal
Krazy House speelt zich af in de jaren 1990 en is gemaakt in de stijl van Amerikaanse sitcoms uit de jaren 90. Het volgt de christelijke huisvader Bernie en zijn familie, die de Christians heten. Ze lijken een normaal Amerikaans gezin te zijn, maar daar komt snel verandering in wanneer Russische werklieden in het huis van Bernie komen.

Deze Russische werklieden blijken gezochte criminelen te zijn. Ze dwingen Bernie en zijn familie het huis af te breken op zoek naar een oude verborgen buit. Bernie moet een oplossing zoeken om zichzelf te bevrijden en zijn tot slaaf gemaakte familie te redden, terwijl hij langzaam gek wordt.

In de bioscoop
Krazy House ging op 20 januari 2024 in première in de Verenigde Staten op het Sundance Film Festival. De film kreeg toen overwegend negatieve reacties van de filmcritici en heeft voorlopig een score van 25% op Rotten Tomatoes.


Dit zijn dus geen goede vooruitzichten, maar het is afwachten wat het publiek ervan vindt. Zin om Krazy House te zien? Je kan de film vanaf 16 mei bekijken in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair