Nieuwe 'Star Trek'-film aangekondigd: speelt zich tientallen jaar voor 2009-film af

Nieuwe 'Star Trek'-film aangekondigd: speelt zich tientallen jaar voor 2009-film af

De productie zal dit jaar al van start gaan, met een geplande release in 2025.

Fans vragen het zich al jaren af: waar is Star Trek 4? Nadat J.J. Abrams in 2009 de franchise succesvol een reboot gaf, zijn er nog twee andere films geweest. Maar sinds Star Trek Beyond in 2016 is het doodstil.

Daar komt nu verandering in. Tijdens de persconferentie van Paramount Pictures tijdens CinemaCon in Las Vegas gaf de CEO aan dat er nog steeds meerdere Star Trek-projecten worden gemaakt, waarvan de eerste die uitkomt een prequel zal zijn.

Prequel
Die eerstvolgende film zal worden geregisseerd door Toby Haynes, vooral bekend van TV (Sherlock, Doctor Who). Het project zal dit jaar nog starten met draaien en moet in 2025 uitkomen.

Omdat het een prequel betreft, die zich meerdere decennia vóór de eerste film afspeelt, is de vraag natuurlijk waar de film over zal gaan. Star Trek (2009) begint met een korte flashback waarin we Chris Hemsworth de vader van Captain Kirk zien spelen: wellicht keert hij nu terug voor diezelfde rol.

En Star Trek 4?
Het lijkt in ieder geval waarschijnlijk dat de originele cast (Chris Pine, Zoe Saldana, Zachary Quinto en meer) niet terug zal keren voor de nieuwe film. Maar omdat er meerdere projecten worden ontwikkeld, blijft de kans op Star Trek 4 nog steeds hoog.



NieuwsFilm

meest populair