Prachtige walvissendocu vanaf deze week te zien op het grote doek

Prachtige walvissendocu vanaf deze week te zien op het grote doek

Een adembenemende documentaire over de uitzonderlijke band tussen een mens en een potvis.

Voor fans van natuurdocumentaires is het deze week weer raak, want er staat een werkelijk prachtige film over de relatie tussen de mens en een walvis op het menu: Patrick and the Whale.

Niemand minder dan Academy Award-winnaar James Reed (My Octopus Teacher) heeft zich aan de film verbonden als uitvoerend producent.

Verhaal
Patrick Dykstra heeft zijn leven gewijd aan de studie van walvissen. De unieke band tussen Patrick en deze reuzen, wiens levens grotendeels een mysterie blijven voor de mens, brengt ons dichter bij de potvis dan we ooit zijn geweest. Een ontmoeting met de vrouwelijke potvis Dolores zet zijn wereld volledig op zijn kop. Dolores blijkt uitzonderlijk sociaal en nieuwsgierig. Ze tast hem af met haar sonar en kopieert zelfs bewegingen die hij maakt.

Patrick reist naar Dominica om Dolores terug te vinden. Hij is ervan overtuigd dat zij de potvis is die ons meer inzicht kan geven in de geheimen van haar wereld. Met verbluffende onderwaterbeelden onderzoekt Patrick de fascinerende aard van de potvis en probeert hij meer te weten te komen over haar intelligentie en complexiteit. Gaandeweg leert hij steeds meer over Dolores en haar soort, maar misschien nog wel meer over zichzelf.

Avontuur
In de trailer zien we dat dit een duik wordt in de psychologie van een man die alles heeft opgeofferd om iets te begrijpen van de grootste oceaanbewoners van onze planeet.


Patrick and the Whale is vanaf 18 april te zien in geselecteerde filmhuizen.

NieuwsFilm

meest populair