Kevin Costner weigert Chris Hemsworth te casten ondanks waardering voor zijn talent

Kevin Costner weigert Chris Hemsworth te casten ondanks waardering voor zijn talent

De regisseur is een fan van de Australische acteur, maar wilde de rol toch liever zelf spelen.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat een acteur achter een rol aanzit maar deze nét misloopt. Hetzelfde geldt voor Chris Hemsworth, al is zijn verhaal wel anders dan anderen.

Hemsworth, voornamelijk bekend van zijn rol als Thor in het MCU, weet de ene na de andere grote filmrol te bemachtigen. Menig regisseur wil maar wat graag met de Australische spierbundel werken, maar toen Hemsworth het script van Kevin Costner nieuwste film las, wilde de acteur zelf meedoen.

Auditie
Hemsworth deelt nu zijn verhaal: "Ik las het script en was er meteen weg van. Ik zei: 'Deze rol moet ik spelen'. Ik kreeg te horen dat Kevin Costner niet alleen de regie voor zijn rekening zou nemen, maar normaal gesproken ook deze rol. Ik zou het geweldig vinden om hem als regisseur te hebben".

"Ik had dus een uur lang een gesprek met hem. Ik deed alles om hem te overtuigen, maar het mocht niet deren. Op het eind zei hij tegen me: 'Ik ga het zelf doen jongen'. Ik kreeg de rol niet en daar baal ik eerlijk gezegd wel van".

Reactie
Costner liet zich er zelf ook over uit: "Het gaat hier om een liefdesverhaal, maar zo lang ik zelf nog jong genoeg ben om zulke rollen te spelen blijf ik doorgaan. Chris zal op zijn beurt moeten wachten, maar daar maak ik me geen enkele zorgen om".


"Hij is enorm knap en een top acteur. Hij zal zeker nog voor soortgelijke projecten gevraagd gaan worden. Ik wil wel graag met hem in de toekomst samenwerken aan een ander project".

Het project
Hoewel beide mannen niet noemen om welke film het gaat, doet het gerucht de ronde dat het de western Horizon betreft. Deze film zal zijn wereldpremière beleven tijdens het Cannes filmfestival.

NieuwsFilm

meest populair