Fantastische Rolling Stones-docu vanaf deze week te zien in Nederland

Fantastische Rolling Stones-docu vanaf deze week te zien in Nederland

'The Stones en Brian Jones' onderzoekt de muzikale creativiteit van Jones en het geheim van het succes van de band.

The Rolling Stones is misschien wel de beroemdste (nog actieve) band ooit. De namen van gitarist Keith Richards en zanger Mick Jagger kent iedereen wel, maar de naam van Brian Jones, die de band in 1962 oprichtte, is wellicht (nog) niet bij iedereen bekend. Mede daarom maakte regisseur Nick Broomfield zijn film The Stones and Brian Jones.

De documentaire vertelt het persoonlijke verhaal van Jones, die aanvankelijk de sleutel tot het succes was van een van de grootste rock 'n' roll bands ter wereld. Het vele archiefmateriaal, waarbij de filmmaker zich heeft laten adviseren door ex-Stones bassist Bill Wyman, laat de vrijheid en uitbundigheid van de jaren zestig zien. Broomfield werpt ook een licht op de relaties en rivaliteiten binnen The Rolling Stones in die beginjaren.

Plot
Op 14-jarige leeftijd ontmoette regisseur Nick Broomfield gitarist Brian Jones toevallig in de trein. Jones was, als één van de oprichters van The Rolling Stones in 1962, op het hoogtepunt van zijn succes, met de wereld aan zijn voeten. In deze film worden de zeven turbulente jaren belicht tot 1969, waarin Brian Jones de band moest verlaten. Kort daarna verdronk hij in zijn zwembad.

In de periode tussen 1962 en 1969, stelde Brian Jones zich al een paar jaar volkomen losgeslagen en onvoorspelbaar op, iets dat hij zich aan het begin van zijn carrière vast niet had kunnen voorstellen. Met zijn sex appeal en charisma, was hij de onbetwiste bandleider, ook al was hij niet de leadzanger. Alcohol en drugs maakten hier een einde aan en halverwege de jaren '60 vormden Mick Jagger en Keith Richards de creatieve kern van de band.

Eerherstel
In de trailer zien we hoe het creatieve muzikale genie Brian Jones, wat verdween in de schaduw van de geschiedenis, weer terug tot leven wordt gebracht op het grote doek.


The Stones and Brian Jones is vanaf 25 april te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair