The Stones and Brian Jones
Het overleden lid van de Rolling Stones was geen lieverdje, maar dat is kennelijk een verboden conclusie.
play

7,1 details

  • 93 Min
  • Documentaire
  • Muziek
  • Verenigd Koninkrijk
93 Min Verenigd Koninkrijk

Op 14-jarige leeftijd ontmoette regisseur Nick Broomfield gitarist Brian Jones toevallig in de trein. Jones was als één van de oprichters van The Rolling Stones in 1962 op het hoogtepunt van zijn succes, met de wereld aan zijn voeten. In deze film worden de zeven turbulente jaren belicht tot 1969, waarin Brian Jones de band moest verlaten. Kort daarna verdronk hij in zijn zwembad. Aan de hand van onthullende interviews met alle hoofdrolspelers en voor het eerst vrij gegeven archiefbeelden onderzoekt de gerenommeerde filmmaker in The Stones and Brian Jones hoe het creatieve muzikale genie Brian Jones verdween in de schaduw van de geschiedenis.

Regie
Nick Broomfield
Cast
Nick Broomfield, Eric Burdon, Marianne Faithfull, Freddie Fox, Mick Jagger, Brian Jones, Keith Richards, Penelope Tree, Charlie Watts, Bill Wyman, Michael Lindsay-Hogg, Ronnie Schneider, Zouzou, Volker Schlöndorff, David Dalton, Jane Ormsby-Gore, Stash Klossowski, Pat Andrews, Lewis Jones, Linda Lawrence, Roger Limb.
Budget
$ 326.000
Opbrengst
$ 41.000
Release
15.05.2023
Release NL
25.04.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Nick Broomfield | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2023

De Rolling Stones zijn wellicht bejaard maar zeker niet onbekend bij de huidige generatie. Toch weet vast niet iedereen dat de groep oorspronkelijk werd opgericht door medebandlid Brian Jones die eind jaren zestig al stierf, verdronken in zijn eigen zwembad wegens drank- en drugsgebruik. Deze documentaire vertelt zijn korte en wilde levensverhaal.

Voordat de film begint bij zijn jeugd is er een introductie over het belang van ouderschap en de verantwoordelijkheid hierin. Want Brian Jones heeft, volgens degenen die hem kenden, zijn leven lang geprobeerd zijn ouders trots te maken. Zelfs nadat zijn ouders hem als jonge knaap uit huis hadden gezet - dat doe je niet, zeker niet om de redenen die zij hadden (zijn haar was te lang, hij luisterde naar muziek die zijn vader niet leuk vond; gewoon een rebelse tiener). Dit komt terug, maar later volgt een moment waarop het 'toevallig' even niet benoemd wordt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Stones and Brian Jones Nieuwsberichten