Je raadt nooit hoe oud de nog steeds briljante horrorklassieker 'Alien' is

Je raadt nooit hoe oud de nog steeds briljante horrorklassieker 'Alien' is

De bemanning van een commercieel ruimtevaartuig komt een dodelijke levensvorm tegen nadat ze een mysterieuze transmissie van onbekende oorsprong heeft onderzocht.

'In space, no one can hear you scream'. Met die woorden wisten Ridley Scott en zijn team het publiek in 1979 naar hun sci-fi horror Alien te lokken. Hun missie slaagde, want de film groeide uit tot een zeer gewaardeerde klassieker én een populaire franchise waar tot op de dag van vandaag nieuwe films voor worden gecreëerd. Voor zowel regisseur Scott als hoofdrolspeelster Sigourney werd de film hun internationale doorbraak.

Voor wie vijfenveertig jaar geleden niet de mogelijkheid had om de titel in de bioscoop te zien, kon de film afgelopen maand kort in de bioscopen zien. Heb je die kans gemist, dan vind je de film gelukkig ook op streaming!

Plot
In de verre toekomst is de bemanning van het commerciële ruimteschip 'Nostromo' op weg naar huis wanneer de bemanning een noodoproep ontvangt van een verre maan. De bemanning is verplicht om onderzoek te doen en het ruimteschip daalt daarna neer op de kleine planetoïde. Na een ruige landing verlaten drie bemanningsleden het ruimteschip om het gebied op de planetoïde te verkennen.

Op hetzelfde moment dat de bemanning een bijenkorfkolonie van een onbekend wezen ontdekt, ontcijfert de scheepscomputer het bericht als een waarschuwing en niet als een noodoproep. Wanneer een van de eieren wordt verstoord, realiseert de bemanning zich dat ze niet alleen zijn op het ruimteschip en dat ze de gevolgen onder ogen moeten zien.

Monsterhit
In de trailer zien we dat de allereerste Alien nog altijd evenveel prees verdient als in 1979. Dat we de film nu kunnen (her)zien op het grootste scherm is een groot geluk.


Alien was eind april even te zien in de Nederlandse bioscopen, maar ook nog te zien op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair