Nu te zien op het grote scherm: het aangrijpende Mexicaans drama 'Radical'

Nu te zien op het grote scherm: het aangrijpende Mexicaans drama 'Radical'

Een leraar in een Mexicaanse grensstad vol verwaarlozing, corruptie en geweld probeert een radicaal nieuwe methode van lesgeven.

Er is nieuw arthouse-werk uit Centraal-Amerika op komst in de Nederlandse filmhuizen, namelijk de inspirerende en alom geprezen productie Radical van regisseur Christopher Zalla. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat prachtig vertolkt wordt door de innemende jonge cast en hoofdrolspeler Mexicaanse superster Eugenio Derbez, die ook een leraar speelde in de Oscar-winnende film Coda.

Radical was onder andere de winnaar van de Festival Favorite Award op het Sundance Film Festival en de winnaar van de LIFF publieksprijs op het Leiden International Film Festival.

Plot
Vol goede moed komt leraar Sergio Correa aan op zijn nieuwe school in Matamoros, een stad in Mexico tegen de grens met Texas. De bevlogen onderwijzer ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn en nog minder enthousiasme is om de jongeren iets bij te leren: de regio wordt geteisterd door bendes, de kinderen komen vaak uit moeilijke thuissituaties en behalen de laagste testscores van het land.

Hij besluit het roer compleet om te gooien en 'radicale' methodes te gebruiken om zijn leerlingen te inspireren en een betere toekomst te bieden.

Aandoenlijk
In de trailer zien we dat dit een prachtig, inspirerend verhaal gaat worden met plaats voor zowel een lach als een traan.


Radical is sinds 2 mei te zien in een bioscoop bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair