Radical

Radical (2023)

Dichtgetimmerd drama toont het potentieel van kinderen via een leraar met vrijzinnige lesmethodes.
play

7,5 details

  • 125 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Mexico
125 Min Verenigde Staten

In een Mexicaanse grensstad geplaagd door verwaarlozing, corruptie en geweld probeert een gefrustreerde leraar een radicaal nieuwe methode om de apathie van zijn leerlingen te doorbreken en hun nieuwsgierigheid, hun potentieel... en misschien zelfs hun genialiteit te ontsluiten.

Regie
Christopher Zalla
Cast
Enoc Leaño, Eugenio Derbez, Gilberto Barraza, Daniel Haddad, Jennifer Trejo, Mia Fernanda Solis, Danilo Guardiola, Victor Estrada, Manuel Márquez, Christian González, Xochiquetzal Martínez, Edmundo Moñoz, Manuel Cruz Vivas, Erwin Veytia, Allison Pérez Bernal, Andrea Nicole, Kaarlo Isaac, Franco Ortega.
Budget
$ 10.000.000
Opbrengst
$ 21.066.351
Release
19.10.2023
Release NL
02.05.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Christopher Zalla | Scenario: Christopher Zalla | Cast: Eugenio Derbez (Sergio), Daniel Haddad (Chucho), e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2023

Optimistisch debiteert Radical over het potentieel van elk kind en wuift alles wat hun ontwikkeling tegen kan werken weg. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal geeft nieuwe leraar Sergio volgens een eigen methode les op de naar zeggen slechtste school van Mexico. Hij laat zijn leerlingen vrij in wat ze willen leren en stelt zich daarbij op als hun gelijke. Binnen de kortste keren doet de klas enthousiast mee en blijken ze tot meer in staat dan gedacht. Maar in dit door drugsbendes en corruptie geteisterde grensstadje botst deze innovatie soms met de werkelijkheid waaronder een verplichte eindtoets.

Radical verkoopt de inspirerende kijk op onderwijs net zo bevlogen als Sergio, gespeeld door een bevlogen Eugenio Derbez, dat doet aan de sceptische schooldirecteur Chucho. Een film zoals The Forest for the Trees maakt de idealen van een jonge lerares met de grond gelijk, maar ondanks de verplichte tegenslagen gebeurt hier het tegenovergestelde. Als een leerling vraagt om boeken van John Stuart Mill en een ander weer een presentatie maakt over het heelal, begeleidt vrolijke muziek hun leergierigheid, vaak met aanstekelijke humor. Zo springen Sergio en Chucho al bibberend in ijskoud water voor een onderzoek van de klas.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Radical Nieuwsberichten