Keiharde woorden over rol Joaquin Phoenix in 'Napoleon'

Keiharde woorden over rol Joaquin Phoenix in 'Napoleon'

Succession-acteur Brian Cox is geen fan van Joaquin Phoenix in 'Napoleon'

Succession-acteur Brian Cox heeft niks positiefs te zeggen over Ridley Scott's Napoleon, en vooral niet over het acteerwerk van Joaquin Phoenix. Hij noemt de film 'verschrikkelijk' en de rol van Phoenix 'vreselijk'. Cox denkt zelfs dat hij een betere Napoleon had gespeeld.

"Vreselijk, het is echt een vreselijke rol van Joaquin Phoenix," vertelde Cox tijdens een panel bij het London's Hitfest. "Het is zijn schuld dat de film niet werkt en de regie van Ridley Scott helpt ook niet mee. Ik had de rol zelf denk ik veel beter kunnen spelen."

Wacky Phoenix
Cox vindt wel dat Phoenix een toepasselijke naam heeft. "Hij heeft een goede naam, Joaquin (wordt uitgesproken als Wackeen), wacky, hij is ook wel een wacky acteur." Wacky is het Engelse woord voor gek of excentriek.

De acteur heeft ook kritiek op hoe Hollywood films historische nauwkeurigheid opofferen voor entertainment. Hij noemde naast Napoleon ook Mel Gibson's Braveheart als voorbeeld. "Braveheart slaat nergens op. Mel Gibson is fantastisch, maar de hele film zit vol met leugens."

Teleurstelling
Napoleon was in 2023 geen grote hit. De film over het leven van de Franse militaire leider werd matig ontvangen door critici en bracht een aardige 221 miljoen dollar op aan de box office. De film werd genomineerd voor 3 Oscars maar wist er geen een te winnen.Napoleon is nu te zien op AppleTV+

NieuwsFilm

meest populair