Keanu Reeves gaat voor het serieuzere acteerwerk in zijn volgende film

Keanu Reeves gaat voor het serieuzere acteerwerk in zijn volgende film

Een nieuwe gitzwarte comedy van een heel bijzondere filmregisseur staat ons te wachten.

We kennen Keanu Reeves vooral van zijn aandeel in het actie-genre, maar de goede man heeft in het verleden ook vaker zijn talent als dramatisch acteur laten zien.

En dat is wat nu precies wat hij opnieuw gaat doen. Reeves zal namelijk een grote rol spelen in de nieuwe film van Palme d'Or-winnaar Ruben Östlunds nieuwe film The Entertainment System Is Down.

Gitzwarte komedie
Östlund kennen we natuurlijk van gitzwarte drama-komedies zoals Triangle of Sadness, The Square en Force Majeure.

Een zelfde mengsel van comedy en sociale satire wordt ditmaal toegepast in een verhaal waarin een groep passagiers in een vliegtuig agressief worden wanneer het entertainment-systeem uitvalt.

Verwende nesten
De doorgewinterde Reeves zal deel uitmaken van een uitgebreide cast, die naar alle waarschijnlijkheid zal bestaan uit gerenommeerd internationaal talent.Östlund beschreef de film vorig jaar nog als een onderzoek naar menselijke interactie in een laboratorium dat de vorm van een vliegtuig aanneemt.

Nu al omstreden
De hoop van de regisseur is dat de film bij zijn uiteindelijke première op het Cannes Film Festival zal leiden tot massaal vertrek van het kijkend publiek.Het lijkt er sterk op dat we om die reden The Entertainment System Is Down volgend jaar in mei kunnen verwachten in Cannes.

NieuwsFilm

meest populair