100% Rotten Tomatoes club: deze geweldige horrorfilm uit 2020 mag je niet missen

100% Rotten Tomatoes club: deze geweldige horrorfilm uit 2020 mag je niet missen

Het regiedebuut van Remi Weekes scoort de perfecte score op de bekende filmwebsite.

Remi Weekes. Het is een naam die wellicht niet bij iedereen bekend is, echter, toen de regisseur in 2020 zijn regiedebuut maakte, wist hij alle filmcritici te overtuigen. Het gaat hier om His House, die een plaats wist te veroveren in de exclusieve '100% Rotten Tomatoes'-club.

Dit is een eer die maar voor weinig films is weggelegd. Mocht je niet weten waar His House over gaat, de film volgt een jong Soedanees vluchtelingenpaar, Bol en Rial. Na een traumatische ontsnapping aan hun door oorlog verscheurde thuisland besluiten ze een nieuw leven te beginnen in Engeland.

Onheilspellend
Wat een frisse start voor de twee had moeten zijn, wordt al snel verstoord, wanneer ze erachter komen dat hun nieuwe huis een duister geheim herbergt. Niet alleen krijgen ze te maken met bovennatuurlijke krachten, de grens tussen realiteit en waanzin wordt ook alsmaar vager.

Toen de griezelfilm uitkwam, werd deze door filmcritici de hemel in geprezen. Hoewel het hier gaat om een tamelijk traditioneel horrorverhaal, kon menig cinefiel het appreciëren dat dit gekoppeld ging met diepgaande sociale kwesties.

Score
Weekes gebruikt het bekende spookhuismotief als een allegorie voor de trauma's van migratie, de ontworteling van identiteit en de schuldgevoelens die hierbij komen kijken. Filmcritici zeggen dat dit His House een emotionele lading geeft die veel verder gaat dan de gebruikelijke schrikeffecten.


Op Rotten Tomatoes scoort de film dan ook de perfecte 100%. De publieksscore ligt met zijn 73% echter heel wat lager. Op IMDb scoort His House 'maar' een 6,5. Toch is het zeer indrukwekkend te noemen dat de eerste film van de Engelse Weekes zo goed scoort op Rotten Tomatoes.

Kijken
Als we naar de IMDb-pagina kijken van Weekes, lijkt het erop dat hij vooralsnog geen andere films (of series) op zijn agenda heeft staan. Gezien het succes dat His House kende, zal dit echter een kwestie van tijd zijn.


Interesse in de griezelfilm? Bekijk deze dan nu op Netflix!

NieuwsFilm

meest populair