'X-Men: Dark Phoenix' werd bijna verpest door de tenenkrommende prestatie van deze actrice

'X-Men: Dark Phoenix' werd bijna verpest door de tenenkrommende prestatie van deze actrice

Sophie Turner speelt een van de hoofdrollen, maar menig filmfanaat had dat graag anders gezien.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat we worden getrakteerd op een sterke film waar een slechte acteerprestatie in verstopt zit. In de ogen van de nodige filmfanaten is dit ook het geval met X-Men: Dark Phoenix.

De X-Men-franchise krijgt de laatste jaren wel vaker kritiek. Hoewel blockbusters als X-Men: Days of Future Past en X-Men: First Class overal tamelijk goede cijfers scoren en box-office successen genoemd mogen worden, kan niet hetzelfde gezegd worden over de recente vervolgen.

Kritiek
X-Men: Apocalypse was niet het succes waarop de studio hoopte, maar het vervolg, X-Men: Dark Phoenix, werd nog minder goed onthaald. Nu is het misschien niet helemaal eerlijk om een enkele persoon hiervan de schuld te geven, maar volgens diverse cinefielen was een actrice minder dan de rest.

Het gaat hier om Sophie Turner. Zij werd al op jonge leeftijd wereldberoemd. Zij speelde namelijk een van de hoofdrollen in de uiterst populaire HBO-serie Game of Thrones. In alle seizoenen was zij te zien als Sansa Stark.

Carriere
Vanaf dat moment had de actrice de rollen voor het oprapen, al was haar grootste rol toch wel die van Jean Grey/Phoenix in de X-Men films. Een doorbraak zou je zeggen, maar eentje dit niet al te best onthaald werd.


Filmcritici als 'gewone bioscoopgangers' vonden Turners vertolking van Jean Grey teleurstellend. Deze zou aan diepgang en emotionele reikwijdte ontbreken. Ook werden haar dialogen, voornamelijk tijdens cruciale moment, bestempeld als vlak en onovertuigend.

Vergelijking
Hoewel Turner ook niet echt werd geholpen door het teleurstellende script en niet genoeg schermtijd kreeg om haar personage overtuigend neer te zetten, werd ze vergeleken met onze eigen Famke Janssen. Veel fans vonden dat Turner niet kon tippen aan de acteerprestatie van de BN'er.


Sindsdien hebben we nog maar tamelijk weinig vernomen van Turner. De actrice moet alsmaar vaker genoegen nemen met kleinere rollen of minder grote titels. Wel heeft ze maar liefst vier projecten op de agenda staan. Hopelijk weet ze hiermee weer eens hoge ogen te gooien.

NieuwsFilm

meest populair