Goed nieuws voor het vervolg op 'The Passion of the Christ' van Mel Gibson

Goed nieuws voor het vervolg op 'The Passion of the Christ' van Mel Gibson

Jim Caviezel zal op korte termijn herrijzen als Jezus Christus in de langverwachte sequel.

Toen The Passion of the Christ in 2004 in de bioscopen verscheen, was de film behoorlijk omstreden, maar tegelijkertijd ook een megahit met een wereldwijde opbrengst van 612 miljoen dollar.

Mel Gibson heeft in de jaren erna vaker laten weten een vervolg op de film te willen maken, en de laatste acht jaar hebben hij en Braveheart-scenarist Randall Wallace hard gewerkt aan het script van die sequel.

Een gebedje waard
De productie van de film is echter nog steeds niet van de grond gekomen, maar als we Wallace moeten geloven lijkt het er snel van te gaan komen

Tijdens een interview met OMRI zei hij het volgende erover: "Ik heb Mel een paar dagen geleden gesproken en hadden het erover. En ik wil niet teveel prijsgeven, maar het lijkt erop dat het snel gaat gebeuren."

Veel scripts
Het script ligt dus klaar en Jim Caviezel heeft vaker laten weten terug te willen keren als Jezus Christus, maar waarom duurt het dan allemaal zo lang?



De grootste reden leek te zijn dat er wel zes versies van het script zijn geschreven, waarvan twee worden overwogen om te verfilmen. En dat terwijl deze scripts in de basis nogal van elkaar te lijken verschillen.

Druk mannetje Gibson
Ondertussen lijken er ook al filmlocaties in Mexico en rondom Rome te zijn gevonden. De sequel moet daarnaast een stuk minder lineair worden dan het origineel.



Gibson wilde overigens al begin vorig jaar beginnen met de opnames, maar besloot toch verder te willen sleutelen aan het script. Hij rondde onlangs de opnames af van thriller Flight Risk, waarin Mark Wahlberg de hoofdrol speelt.

NieuwsFilm

meest populair