'Inside Out 2' had oorspronkelijk nog veel meer emoties als personages

'Inside Out 2' had oorspronkelijk nog veel meer emoties als personages

Regisseuse Kelsey Mann zegt dat dit echter allemaal veel te rommelig wel.

Als je het filmnieuws een beetje volgt, weet je vast al dat er een Inside Out 2 aankomt. Dit is natuurlijk een vervolg op het eerste succesvolle deel, dat in 2015 uitkwam. In het vervolg maken we kennis met nieuwe emoties, maar er hadden er nog veel meer kunnen zijn.

In het origineel leerden we Joy, Sadness, Anger, Fear en Disgust kennen. Zij keren allen terug, maar staan er niet langer alleen voor. Nieuwe emoties als Anxiety, Envy, Ennui en Embarassement zijn nu ook van de partij.

Meer
Genoeg personages dus, maar regisseuse Kelsey Mann wilde eigenlijk voor meer emoties gaan. Het ging hier om Shame, Guilt, Jealousy en Schadenfreude. Mann liet weten dat dit teveel van het goede werd.

"Het was niet leuk om te zien. Het was gewoon niet meer grappig, want het was allemaal teveel. Soms komt het wel eens voor, dat je een film ziet en zegt: 'Man, dat was een goede film, maar ik hoef hem niet nog eens te zien'. Die kant gingen wij op, met deze overvloed aan emoties".

Diepgang
Mann vervolgt: "Dat is niet de type film die ik wil maken. Ik wil een diepgaande en belangrijke film maken. Wanneer je dan vraagt: 'Wil je deze film nog eens zien?' wil ik 'Zeker!' te horen krijgen. Dat is waar ik voor wil gaan. Dat zijn mijn favoriete films en dit is wat ik eveneens wil neerzetten".


"Shame is niet echt een emotie. We hebben bepaalde aspecten van dit personage wel verwerkt in Anxiety, dus het is niet allemaal verloren gegaan". Inside Out 2 verschijnt in de zomer van 2024 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair