Releasedatum van 'Venom: The Last Dance' werd voor een opmerkelijke reden verschoven

Releasedatum van 'Venom: The Last Dance' werd voor een opmerkelijke reden verschoven

De antiheld wil het liever niet opnemen tegen Joe Biden en Donald Trump.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat films een nieuwe releasedatum krijgen. Meestal is dat omdat het project vertraging oploopt en het team langer nodig heeft om er iets moois van te maken. Echter, de derde en laatste Venom-blockbuster wordt nu voor een opmerkelijke reden eerder uitgebracht.

Al eerder kregen we te horen dat het afsluitende deel, genaamd Venom: The Last Dance, normaal gesproken vanaf 8 november van dit jaar in de (Amerikaanse) bioscopen te zien zou zijn. In de Verenigde Staten hebben ze besloten hier toch 25 oktober van te maken. Nu kennen we hier ook de reden voor.

Uitleg
Sony Pictures heeft besloten de film ongeveer 2 weken eerder uit te brengen, aangezien zij verwachten dat het land dan in rep en roer zal zijn vanwege de Amerikaanse presidentsverkiezingen tussen Joe Biden en Donald Trump. Deze zullen plaatsvinden op 5 november.

Sony vreest dat The Last Dance niet genoeg aandacht zal krijgen als iedereen in de eerste weken van november vooral over de politiek zal praten. De verwachting is dat deze presidentsverkiezingen ook heel wat los zullen maken in 'The United States'.

Reactie
Een woordvoerder van Sony laat zich erover uit: "Begin november zullen niet veel nieuwe films uitkomen. Dat is niet te doen, want je project zal niet de aandacht krijgen die het verdient. Voor iedereen die dan iets wil uitbrengen zeg ik: veel succes. Het zal lastig zijn om dan iets succesvols te leveren".


Venom: The Last Dance is niet de enige blockbuster die rekening houdt met de presidentsverkiezingen. Gladiator 2 komt 22 november uit, animatiefilms als Wicked en Moana 2 een week later. Begin november zullen er dus niet veel grote film releases zijn.

NieuwsFilm

meest populair