Dramatische parel op Netflix: 'The Pianist' scoort 95% op Rotten Tomatoes

Dramatische parel op Netflix: 'The Pianist' scoort 95% op Rotten Tomatoes

The Pianist is een prachtfilm die je gezien moet hebben.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de heftige dramafilm The Pianist van regisseur Roman Polanski, die je kunt kennen van The Ninth Gate en The Ghost Writer.

The Pianist
De dramafilm uit 2002 heeft een hoofdrol voor Adrien Brody. Bijrollen gingen naar onder andere Thomas Kretschmann, Frank Finlay en Emilia Fox. De ontvangst is erg goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (95%): "Goed geacteerd en dramatisch ontroerend, The Pianist is Polanski's beste werk in jaren."

Reacties
"Een van de weinige films die de ware gruwel en gemeenheid van de gruweldaden van de Tweede Wereldoorlog op het scherm vastlegt, terwijl hij ook een hartverscheurend waargebeurd verhaal vertelt dat werkelijk elke seconde je volledige aandacht in beslag neemt. Sterk aanbevolen!", schrijft Kelly S op Rotten Tomatoes.Alexander H schreef op Rotten Tomatoes: "Mogelijk een van de beste en donkerste oorlogsfilms. De uitvoering van Adrien Brody is uitstekend en de manier waarop Roman Polanski de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog weergeeft is donker, griezelig, realistisch, enz... Zou het ten zeerste aanbevelen"

Op Netflix
De $35 miljoen kostende film was een financieel succes en bracht meer dan $120 miljoen op aan de Box Office. Ook werd de film genomineerd voor zeven Oscars, waarvan ze er vier wonnen. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.Synopsis: Op 23 september 1939 speelt de jonge pianist Wladyslaw Szpilman voor de radio 'Nocturne in d-mineur' van Frédérique Chopin. Door het lawaai van de bombardementen kan hij zichzelf nauwelijks horen. Een halfuur na afloop van dit optreden wordt de zaal van de Poolse omroep geraakt en is de radio definitief uit de lucht. De consequenties van de erop volgende Duitse bezetting zijn voor de inwoners van Warschau afschuwelijk: het getto, de joodse opstand, de deportaties. Maar terwijl zijn volledige familie en vele vrienden worden uitgemoord, overleeft Szpilman in de ruïnes van zijn geliefde stad. Hij krijgt daarbij niet alleen de hulp van Poolse verzetsstrijders, maar ook van de Duitse officier Wilm Hosenfeld, die hem op 23 september het stuk van Chopin heeft horen spelen....

NieuwsFilm

meest populair