Het langverwachte Pixar-vervolg 'Inside Out 2' verschijnt op deze dag in de Nederlandse bioscopen

Het langverwachte Pixar-vervolg 'Inside Out 2' verschijnt op deze dag in de Nederlandse bioscopen

Inside Out 2 neemt de kijkers mee opnieuw in de emotionele wereld van Riley.

Het is alweer negen jaar geleden dat Pixar's film Inside Out een release kreeg. De populaire animatiefilm was een regelrechte bioscoophit, waardoor een sequel onvermijdelijk leek. Het lange wachten lijkt dan ook te hebben geloond, deze zomer kan men namelijk genieten van Inside Out 2.

Pixar staat bekend om zijn vermogen om complexe thema's op een toegankelijke en boeiende manier te verkennen. Dit is bij Inside Out alles behalve een uitzondering. Er is goed nieuws voor de fans van de animatiefilm, de release van Inside Out 2 is dichterbij dan je zou denken.

Inside Out
Inside Out vertelt het verhaal van Riley, een 11-jarig meisje die wordt geleid door emoties
Vreugde, Angst, Woede, Afschuw en Verdriet - die in haar Hoofdkwartier wonen en haar dagelijkse leven sturen.

Wanneer ze zich moeizaam aanpast aan haar nieuwe leven in San Francisco, ontstaat er chaos. Ondanks Vreugde's inspanningen ontstaat er een conflict tussen de emoties over hoe om te gaan met de veranderingen.

Succes
De eerste Inside Out film was een daverend succes en wist de bioscoopkassa's ook flink te laten rinkelen. De film haalde maar liefst $858 miljoen dollar op bij de wereldwijde box office, waarmee het in de Top-10 best verdienende films van 2015 belandde.De film was niet alleen financieel een succes, maar ook het grote publiek en filmcritici hadden niets dan lof voor de animatiefilm. Op rottentomatoes.com scoort de film een indrukwekkende 98 procent op basis van 382 recensies.

Inside Out 2
De langverwachte sequel, Inside Out 2 lijkt de draad kort na de gebeurtenissen van Inside Out weer op te pakken. Riley is in de film 13 jaar oud en de groep emoties krijgt te maken met nieuwe emoties die erbij komen, zoals Ongerustheid.Castleden uit het vorige deel zoals Amy Poehler en Tony Hale zijn wederom van de partij. De grote nieuwkomer die haar stem aan de animatiefilm leent is niemand minder dan Stranger Things-ster Maya Hawke.

Release
Inside Out 2 is vanaf 17 Juli te zien in de Nederlandse bioscoopzalen. Gezien het financiële succes van de eerste film, is de verwachting dat de film een van de grote zomerblockbusters van 2024 zal worden.

Mocht je zelf Inside Out weer willen kijken voordat je de sequel in de bioscoop bekijkt, dan kan je de film nu streamen via Disney+.

NieuwsFilm

meest populair