O.J. Simpson film zonder Owen Wilson ondanks monsterlijk aanbod van 12 miljoen dollar

O.J. Simpson film zonder Owen Wilson ondanks monsterlijk aanbod van 12 miljoen dollar

Owen Wilson weigert hoofdrol in film die O.J. Simpson als onschuldig voorstelt.

O.J. Simpson was ooit een beroemd footballspeler. Toch zullen veel mensen de onlangs overleden bekendheid, vooral herinneren om zijn betrokkenheid bij de moord op zijn ex en haar vriend.

Hoewel er niet slechts over doden niets dan goed gezegd mag worden, vinden sommige acteurs toch dat er bloed aan Simpsons handen kleef. Het gevolg is dat Owen Wilson (Zoolander, Loki) de insteek van de aankomende film The Juice te ongemakkelijk vond.

Opmerkelijk filmproject
In het opzienbarende filmproject van filmmaker Joshua Newton (Iron Cross) wordt Simpson namelijk als onschuldig voorgeteld. Hoogswaarschijnlijk is het hoofdpersonage van de film de advocaat van O.J. Simpson, Douglas McCann.

De advocaat van O.J. in 2000 was er uiteindelijk van overtuigd dat Simpson onschuldig was aan de moorden uit 1994. Newton was vooral enthousiast over het casten van een persoon voor de rol en dat was Owen Wilson.

Ruim aanbod
Newton vertelt dat hij een ontmoeting had met de acteur in Santa Monica en hem 12 miljoen dollar bood voor de hoofdrol. Maar dat Wilson aan het eind van de lunch zei: "Als je denkt dat ik de hoofdrol ga spelen in een film over hoe O.J. het niet heeft gedaan, dan heb je het goed mis."


Voor de aankomende satirische thriller zou inmiddels een andere acteur gevonden zijn. De film heeft ook een webpagina opgericht waarop mensen via een Google Doc worden uitgenodigd om mee te denken over de vorm van gerechtigheid.

NieuwsFilm

meest populair