De nieuwe 'Chronicles of Narnia'-films komen er sneller dan je denkt

De nieuwe 'Chronicles of Narnia'-films komen er sneller dan je denkt

Greta Gerwig richt zich na Barbie op een geheel ander type franchise.

We wisten natuurlijk al dat Greta Gerwig (Barbie) zeker twee Chronicles of Narnia-films zal gaan maken voor Netflix, maar wanneer kunnen we deze films eigenlijk verwachten?

Daar lijkt nu iets meer duidelijk over, nu we weten dat de opnames van de eerste van deze films aan het einde van de zomer of begin van het najaar van start zullen gaan.

Terug naar Narnia
De wereld van C.S. Lewis wordt met veel bombarie naar Netflix gebracht. Ze kochten voor veel geld de rechten van C.S. Lewis' geliefde boeken, maar ook bijvoorbeeld die van Roald Dahl.

Details over de films zelf zijn nog vaag, maar volgens geruchten zou de eerste film een nieuwe verfilming van The Lion, The Witch and The Wardrobe moeten worden.

Ander startpunt?
Een ander logisch startpunt is The Magician's Nephew, het zesde boek uit de reeks dat als prequel op de andere verhalen dient. Dit boek is nog niet eerder verfilmd.



Walden Media heeft natuurlijk tussen 2005 en 2010 al drie Narnia-films gemaakt, maar deze maken geen onderdeel uit van de reeks films die Netflix gaat maken. De 'oude films' zijn te streamen via Disney+.

Geluksvogel Gerwig
Gerwig heeft na het succes van Barbie de projecten voor het uitkiezen, maar volgens bronnen zouden de Narnia-boeken voor haar puur jeugdsentiment zijn. Logisch dus dat ze deze wil verfilmen.



Als het klopt dat de opnames van de eerste Netflix-film eind deze zomer beginnen, dan gokken wij op een release ervan rond de kerst van 2025.

NieuwsFilm

meest populair