Universal overweegt "hun" Dark Universe te resetten via 'Abigail'

Universal overweegt "hun" Dark Universe te resetten via 'Abigail'

Op deze manier kan de zure nasmaak van de eerdere mislukking met Tom Cruise weggespoeld worden...

Jaren nadat Tom Cruise er met The Mummy niet in slaagde het ambitieuze 'Dark Universe' van Universal Pictures op te starten, ziet men inmiddels een nieuwe kans dankzij hun recente titel Abigail.

Nadat The Mummy flopte aan de bioscoopkassa's, zag de studio zich genoodzaakt om eerst weer te focussen op individuele horrorfilms in plaats van een universum met alle bekende monsters uit hun catalogus.

Losstaande verhalen sterker
Dit leidde in 2020 al tot het goed ontvangen The Invisible Man en nu dus Abigail die precies kan zijn wat het 'Dark Universe 2.0' aan de praat krijgt.

Het verhaal concentreert zich voornamelijk op overleven en het geheel is een spannend en bloederig festijn dat geweldige personages introduceert, waaronder een vernieuwde versie van Dracula en zijn dochter. Door deze aanpak slagen de makers erin voldoende zaadjes te planten voor een grotere mythologie.

Prestaties afwachten
Voorlopig is dit echter alleen een "wat als"-scenario, want eerst moet het budget van ruim $28 miljoen dollar nog maar eens dubbel terugverdiend worden waarna we pas aan winstgevende cijfers kunnen gaan denken.



NieuwsFilm

meest populair