Hoe Netflix-hit 'Baby Reindeer' leidt tot een groot stalkerprobleem

Hoe Netflix-hit 'Baby Reindeer' leidt tot een groot stalkerprobleem

Bedenker en hoofdrolspeler Richard Gadd probeert de stalkers te stoppen.

Elke maand verschijnen er de nodige films en series op Netflix. Recentelijk werd Baby Reindeer uitgebracht, dat een groot succes is. Richard Gadd, de bedenker en de hoofdrolspeler, is hier trots op, maar het brengt niet alleen maar goede dingen met zich mee.

Gadd, bekend van diverse populaire series als Outlander en Wedding Season, is het brein achter Baby Reindeer. Dit verhaal is namelijk gebaseerd op zijn eigen leven. Het gaat over de periode in zijn leven waarin hij als comedian door wil breken, maar makkelijk is dit allesbehalve.

Problemen
De lege zalen en oorverdovende stiltes geven hem niet veel vertrouwen, al geeft hij zijn droom niet op. Om toch nog wat bij te kunnen verdienen, begint hij te werken als barman in een pub. Daar ontmoet hij Martha, een vrouw die snel geobsedeerd raakt door Gadd.

Zij stuurt hem elke dag honderden mails, maar het gaat verder dan dat. Zij wordt handtastelijk, staat 's nachts voor zijn huis en begint de ouders van Gadd en diens vriendin lastig te vallen. Hij besluit vervolgens in actie te komen tegen zijn stalker, waar hij maar niet vanaf komt.

Doordraaien
De serie werd in een week tijd al miljoenen keren bekeken, maar er zit ook een negatief aspect aan de populariteit van Baby Reinder. Sommige 'fans' willen weten wie de echte mensen achter de personages zijn. Op sociale media is er een intense zoektocht ontstaan.


Online doen foto's de ronde van mensen die op de personages lijken en overeenkomsten hebben met de verhalen. Een scriptschrijver meldt zelfs dat hij nu door enkele 'fans' beschuldigd wordt van seksueel misbruik.

Stoppen
Gadd is enorm geschrokken, aangezien zijn serie over een stalker niet kijkers moet aanzetten om zelf anderen te gaan stalken. Op sociale media wil hij hier dan ook snel een punt achter zetten: "Mensen van wie ik houd, heb samengewerkt en bewonder raken ten onrechte verstrikt in speculaties".


"Dit was nooit het punt van onze show. Ik vraag iedereen dan ook om alstublieft niet te speculeren over de identiteit van de echte mensen". Netflix heeft zelf nog niet gereageerd op de hele situatie.

NieuwsFilm

meest populair