Tobey Maguire weigerde om in deze bizarre scène in 'Spider-Man 3' te spelen

Tobey Maguire weigerde om in deze bizarre scène in 'Spider-Man 3' te spelen

De dansscènes in 'Spider-Man 3' hadden nog zotter en wilder kunnen zijn.

Er is veel gezegd en er kan veel worden gezegd over de dansscènes in Sam Raimi's Spider-Man 3. Weinig ervan is positief geweest in de 17 jaar sinds de release van de film. De dansscènes in Spider-Man 3 hadden nog wilder en zotter kunnen zijn, als Tobey Maguire ze niet had geweigerd. Let op: SPOILERS!

In 2007 kwam de derde en laatste Spider-Man-film van Raimi met Maguire in de hoofdrol. Deze film neigt naar de meer grappige komische sensibiliteit van de regisseur, wanneer het twee keer afwijkt van zijn sombere toon - die begint wanneer Peter Parker (Maguire) de slechte vibes van een buitenaardse symbioot omarmt - om een lachwekkende danspauze in te lassen.

Disco en jazz
Nadat Peter zijn beste vriend Harry (James Franco) permanent heeft verminkt en geprobeerd te doden, paradeert hij door de straten van New York City op de muziek van James Brown. De parade verandert dan in een volledige discoroutine nadat hij is overgestapt op een volledig zwart pak.

Enkele minuten later verhoogt Spider-Man 3 het camp-gehalte nog verder door te laten zien hoe Peter, beïnvloed door de symbioot, probeert Mary Jane (Kirsten Dunst) jaloers te maken door zich volledig te wijden aan enkele overduidelijk nerdy jazzmoves in een nachtclub. De pure absurditeit van de scène is bewust, maar heeft jarenlang veel fans ongemakkelijk gemaakt of zelfs woedend.

Breakdance
Op zichzelf bereiken de scènes hun gewenste effect. Ze zijn zo verbijsterend dwaas dat je niet anders kunt dan plaatsvervangende schaamte voor Peter Parker voelen en vervolgens om hem lachen. Maar het zou nog dwazer en wilder kunnen geweest zijn, want er waren plannen om Peter Parker te laten breakdancen en zelfs te laten draaien op zijn hoofd.


Dit werd bevestigd door Marguerite Pomerhn Derricks, een voormalige ballerina en gerespecteerde danschoreograaf in de filmindustrie. Door de jaren heen heeft Pomerhn Derricks geholpen bij het ontwerpen van iconische dansscènes in verschillende klassiekers, van de Austin Powers-films tot Little Miss Sunshine. Het was eigenlijk toen ze herinneringen ophaalde aan zo'n film, de nu 25 jaar oude 10 Things I Hate About You, dat Pomerhn Derricks per ongeluk onthulde dat ze wilden dat Spider-Man een dansje maakte voordat Maguire zijn poot stijf hield over de kwestie.

Fred Astaire
"Toen ik Spider-Man 3 kreeg met Tobey Maguire, herinner ik me dat ik hem en Sam Raimi ontmoette, en Tobey wilde niet dansen," vertelde Pomerhn Derricks aan de Huffington Post. "Er was een hele breakdance-scène gepland die hij niet zag zitten. Ik was bezig met het ontwikkelen van dit nummer en bracht allemaal breakdancers in om zijn body doubles te zijn, en Tobey was daar negatief over." Maguire was zo fel tegen het idee van zijn superheld die breakdancete dat wat uiteindelijk in de film terechtkwam, lijkt op een afgezwakte compromis.


Pomerhn Derricks zei: "Dus op een dag ging ik naar zijn huis en ik begon hem dingen van Fred Astaire te laten zien, en dat is wat we uiteindelijk deden voor Spider-Man 3. Maar het was vanwege Heath Ledger dat ik Tobey zei, 'Als jij het doet, zal het je niet ouder maken. Je gaat gewoon deze klassieke bewegingen fris, hip en nieuw maken.' Door Heath dat in de tribunes te zien doen, is dat precies wat hij deed. Door zijn jeugdigheid en zijn onverschrokkenheid, maakte hij ze er zo cool uitzien."

Kijken?
We hebben dus Peter Parker niet zien breakdancen, maar hij heeft wel nog steeds gedanst. Wil je de moves van Maguire als Peter Parker zien in Spider-Man 3? Je kan de film bekijken op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair