'Snow White and the Huntsman' werd bijna verpest door de tenenkrommende prestatie van deze actrice

'Snow White and the Huntsman' werd bijna verpest door de tenenkrommende prestatie van deze actrice

Kristen Stewart kreeg in het begin van haar carrière vaak kritiek maar de laatste jaren gaat het alsmaar beter.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat we worden getrakteerd op een sterke film waar een slechte acteerprestatie in verstopt zit. In de ogen van de nodige filmfanaten is dit ook het geval met Snow White and the Huntsman.

In deze blockbuster zijn heel wat grote sterren te zien, zoals o.a. Charlize Theron en Chris Hemsworth. De hoofdrol is echter weggelegd voor Kristen Stewart, die dus in de huid kruipt van Sneeuwwitje. Niet iedereen was hier echter een fan van.

Rol
Stewart brak op jonge leeftijd door in de filmwereld dankzij het enorme Twilight-succes. Toch worden de films uit deze franchise niet allemaal even goed onthaald. Ook werd haar acteerwerk in deze reeks bekritiseerd.

Helaas was dit ook weer het geval met Snow White and the Huntsman. Filmcritici vonden haar vertolking van de geliefde Disney-prinses te vlak. In de ogen van veel kijkers was zij dan ook niet in staat om de diepte van het personage overtuigend over te brengen.

Kritiek
Sneeuwwitje is een personage met veel emoties, van angst tot vastberadenheid, maar de actrice zette dit dus niet overtuigend genoeg neer. Haar acteerstijl, die soms als ingetogen en afstandelijk wordt beschouwd, kwam niet goed overeen met het dynamische en avontuurlijke karakter van Sneeuwwitje.


Bovendien lieten bioscoopgangers weten dat Theron en Hemsworth wel sterke rollen leveren en dat Stewarts prestatie daardoor alleen nog maar minder goed uit de verf komt. De blockbuster scoorde dan ook teleurstellende punten, zoals een 6,1 op IMDb en slechts een 49% op Rotten Tomatoes.

Carrière
De laatste jaren heeft Stewart echter meermaals aangetoond goed te kunnen acteren. Zo wist ze hoge ogen te gooien in o.a. Still Alice, Certain Women en Spencer. Ook haar nieuwste film, Love Lies Bleeding is tot nu toe sterk onthaald.



NieuwsFilm

meest populair