Snow White and the Huntsman (2012)

The Fairytale is Over.

Gewelddadige interpretatie van het sprookje Sneeuwwitje mist pure schoonheid.
play

6,0 details

  • 127 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
127 Min Verenigde Staten

Snow White and the Huntsman hervormt het klassieke sprookje door meer achtergrondverhaal te geven aan Eric, de jager die door Ravenna wordt ingehuurd om Sneeuwwitje te vermoorden. Uiteindelijk weigert hij dit door te zetten en besluit hij haar mentor te worden.

Regie
Rupert Sanders
Cast
Charlize Theron, Chris Hemsworth, Kristen Stewart, Ian McShane, Sam Claflin, Ray Winstone, Toby Jones, Eddie Marsan, Nick Frost, Bob Hoskins, Vincent Regan, Sam Spruell, Johnny Harris, Noah Huntley, Briain Gleeson, Liberty Ross.
Budget
$ 170.000.000
Opbrengst
$ 396.600.000
Release
01.06.2012
Release NL
07.06.2012
Release DVD
16.10.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Rupert Sanders | Cast: Charlize Theron (Ravenna), Kristen Stewart (Sneeuwwitje), Chris Hemsworth (de jager), Bob Hoskins (Muir), Nick Frost (Nion), Sam Claflin (William), Ray Winstone (Gort), e.a. | Speelduur: 127 minuten | Jaar: 2012

De dochter van de koning heeft een huid zo wit als sneeuw, prachtig donker haar, bloedrode lippen en luistert naar de naam Sneeuwwitje. Wanneer haar moeder tijdens een strenge winter overlijdt, blijft de koning zwaar bedroefd achter. Tot hij de beeldschone Ravenna ontmoet. Door de komst van Ravenna is Sneeuwwitje haar leven niet meer zeker. Want als Sneeuwwitje op haar achttiende mooier dan Ravenna blijkt te zijn, besluit de jaloerse stiefmoeder haar te vermoorden. Maar het dappere meisje weet te ontsnappen en vlucht. De gemene heks laat het er niet bij zitten en beveelt een jager om haar stiefdochter te doden. Gelukkig voor Sneeuwwitje valt de jager voor haar puurheid en strijden ze samen voor Ravenna’s ondergang.

Ondanks de gewelddadige interpretatie bevat Snow White and the Huntsman vele elementen uit het originele sprookje. Zoals de druppels bloed in de witte sneeuw, de jager, de boze stiefmoeder, de appel en de dwergen. Een en ander is uiteraard wel in een ander jasje gehesen. Zo zijn er geen zeven, maar acht dwergen en wonen ze niet in een huisje, maar in een magisch elfenbos dat een beetje over de top en veel minder knus en kneuterig is. Daarnaast is de appel in de film niet afkomstig van een oud vrouwtje, maar van Ravenna in een andere vermomming. Het grootste gemis is echter de kenmerkende glazen kist waarin Sneeuwwitje altijd opgebaard ligt.

videotrailers & clips

alle artikelen (28)

Snow White and the Huntsman Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...Zwakke vertolkingen op Theron na... Een belachelijk scenario, slecht gefilmde actiescènes en een tot......"

I_am_Batman

"...Aardige film alleen 1 ding vind ik erg onrealistisch hierin... Kristin Stewart schoner/knapper/mooie......"

Bilbo

"...Visueel is deze film mooi en de dwergen zien er mooi uit, maar het script slaat echt nergens op, sam......"

Snow White and the Huntsman

acties