Recensie

Snow White and the Huntsman (2012)

Gewelddadige interpretatie van het sprookje Sneeuwwitje mist pure schoonheid.

door Yara Plasman om 20:02 in RECENSIES
Snow White and the Huntsman poster
Regie: Rupert Sanders | Cast: Charlize Theron (Ravenna), Kristen Stewart (Sneeuwwitje), Chris Hemsworth (de jager), Bob Hoskins (Muir), Nick Frost (Nion), Sam Claflin (William), Ray Winstone (Gort), e.a. | Speelduur: 127 minuten | Jaar: 2012

De dochter van de koning heeft een huid zo wit als sneeuw, prachtig donker haar, bloedrode lippen en luistert naar de naam Sneeuwwitje. Wanneer haar moeder tijdens een strenge winter overlijdt, blijft de koning zwaar bedroefd achter. Tot hij de beeldschone Ravenna ontmoet. Door de komst van Ravenna is Sneeuwwitje haar leven niet meer zeker. Want als Sneeuwwitje op haar achttiende mooier dan Ravenna blijkt te zijn, besluit de jaloerse stiefmoeder haar te vermoorden. Maar het dappere meisje weet te ontsnappen en vlucht. De gemene heks laat het er niet bij zitten en beveelt een jager om haar stiefdochter te doden. Gelukkig voor Sneeuwwitje valt de jager voor haar puurheid en strijden ze samen voor Ravenna’s ondergang.

Ondanks de gewelddadige interpretatie bevat Snow White and the Huntsman vele elementen uit het originele sprookje. Zoals de druppels bloed in de witte sneeuw, de jager, de boze stiefmoeder, de appel en de dwergen. Een en ander is uiteraard wel in een ander jasje gehesen. Zo zijn er geen zeven, maar acht dwergen en wonen ze niet in een huisje, maar in een magisch elfenbos dat een beetje over de top en veel minder knus en kneuterig is. Daarnaast is de appel in de film niet afkomstig van een oud vrouwtje, maar van Ravenna in een andere vermomming. Het grootste gemis is echter de kenmerkende glazen kist waarin Sneeuwwitje altijd opgebaard ligt.

Kist of niet, als dode Sneeuwwitje komt Kristen Stewart wel het geloofwaardigst over. Eindelijk heeft ze wat aan haar holle blik. Haar acteerprestaties zijn echt ver onder de maat. De reden dat de rol van Sneeuwwitje naar Kristen Stewart is gegaan moet dus wel haar bleekheid zijn. Verder is ze saai, emotieloos en ontbeert ze ieder spoor van uitstraling, wat al op de filmposter te zien is. Telkens wanneer ze in beeld is, kakt het hele verhaal in, waardoor de film helaas nooit echt spannend wordt. Daarnaast staat het personage Sneeuwwitje voor pure schoonheid. Nu is Stewart sowieso geen beauty, maar haar gebrek aan charisma maakt haar nog minder aantrekkelijk. Een knappere actrice bleek schminken was wellicht een betere keuze geweest.

Charlize Theron daarentegen is zeer overtuigend in haar rol als geflipte maar bloedmooie stiefmoeder. Zelfs overgoten met melk is ze nog griezelig sexy. Ondanks dat ze het personage dik aanzet weet Charlize aan de goede kant te blijven en haar rol geen moment over de top te tillen. Haar blik en dan vooral de gekte in haar ogen zijn angstaanjagend geloofwaardig. In de meest prachtige kostuums weet ze telkens opnieuw de spanning op te bouwen. Jammer dat dit standaard gevolgd wordt door de eerder genoemde inkakmomenten.

Gelukkig is Charlize niet het enige wat vrolijk stemt. De film wordt begeleid door mooie muziek en toont de meest gekke fantasiefiguren. Zowel in het magische elfenbos als in het donkere bos komen interessante creaties voor die doen denken aan Guillermo del Toro’s Pan’s Labyrinth. Regisseur Sanders moet alleen nog wel leren deze wezens net zo uitgebalanceerd in beeld te brengen als Del Toro. De film valt dan ook niet te bestempelen als pure schoonheid en Kristen Stewart draagt een molensteen bij aan dat gebrek. Volgens het spiegeltje aan de wand is alleen Charlize Theron echt briljant.

74 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

UniMatriX

Avatar

Dat is toch dat talentloze wicht uit de twilight meuk?

pieterdegieter

Avatar

Hmpf had toch iets verwacht van het niveau stardus :/ het wordt dvd waarschijnlijk

Angelater

Avatar

De recensie ruikt van een Kristen Stewart-hater :E

Heb de soundtrack ook al beluisterd; vond er echt geen zak aan. Geen ene melodie wordt vastgehouden om vaker terug te keren. Het lijkt enkel wat tonen na het ander. Zwaar teleurgesteld in James Newton Howard van het briljante Troy, Blood Diamond en de Nolan-Batman films.

evilkraanvogelz

Avatar

Angelater "De recensie ruikt van een Kristen Stewart-hater :E

Heb de soundtrack ook al beluisterd; vond er echt geen zak aan. Geen ene melodie wordt vastgehouden om vaker terug te keren. Het lijkt enkel wat tonen na het ander. Zwaar teleurgesteld in James Newton Howard van het briljante Troy, Blood Diamond en de Nolan-Batman films."


Troy was James Horner. Niet James Newton Howard.

Steve-O

Avatar

Ik wil 'm nog wel zien. Jammer dat er zoveel gespoild word in deze recensie...

benjamin

Avatar

Angelater "De recensie ruikt van een Kristen Stewart-hater :E

Heb de soundtrack ook al beluisterd; vond er echt geen zak aan. Geen ene melodie wordt vastgehouden om vaker terug te keren. Het lijkt enkel wat tonen na het ander. Zwaar teleurgesteld in James Newton Howard van het briljante Troy, Blood Diamond en de Nolan-Batman films."


Maar het nummer van Florence + The Machine is wel goed, dat is alvast een plus. En verder inderdaad een heel vernietigende recensie voor Stewart: oftewel is het hier effectief een hater oftewel doet Stewart het hier echt wat matig - feit is dat ze wel degelijk een goede actrice blijft en 'On The Road' lijkt daar het zoveelste bewijs van te zijn.

evilkraanvogelz

Avatar

Ik heb de film gezien, ik heb me erg vermaakt. Ik weet dat Kristen Stewart de komende jaren niet met een oscar naar huis zal gaan maar ze is niet ZO slecht. Inderdaad, de Twilight films zijn slecht, dat is een fijt. Maar deze film is echt niet slecht door haar. Ze doet echt haar best. Op sommige momenten komt ze erg overtuigend over. Maar ja, als je al recensie maker van te voren al denkt: o nee, dat mens uit Twilight, ja dan krijgt ze geen eerlijke kans.
De film is echt een aanrader. Niet de sterkste van 2012 hoor, dat blijft The Hunger Games.

Ereptile

Avatar

Angelater "De recensie ruikt van een Kristen Stewart-hater :E"


En niet zo'n klein beetje ook :D Ik was benieuwd hoe Chris Hemsworth is in deze film, na z'n success in Thor en The Avengers :P Geen woord over gelezen xD
Verder blijkt Stewart gewoon goed voor typecasting. Wie weet wat ze neer zet in The Road? (zo heet die film toch?)

Velociraptor

Avatar

Slechte recensie.

"Telkens wanneer ze in beeld is, kakt het hele verhaal in."
en
"Nu is Stewart sowieso geen beauty"
en
"Een knappere actrice bleek schminken was wellicht een betere keuze geweest."
en
"Gewelddadige interpretatie van het sprookje Sneeuwwitje MIST PURE SCHOONHEID."

Wat heeft die u misdaan? Wees de volgende keer wat minder subjectief graag. }:
En waarom vertel je niets over Chris Hemsworth?

blokje12

Avatar

Velociraptor "Slechte recensie.

"Telkens wanneer ze in beeld is, kakt het hele verhaal in."
en
"Nu is Stewart sowieso geen beauty"
en
"Een knappere actrice bleek schminken was wellicht een betere keuze geweest."
en
"Gewelddadige interpretatie van het sprookje Sneeuwwitje MIST PURE SCHOONHEID."

Wat heeft die u misdaan? Wees de volgende keer wat minder subjectief graag. }:
En waarom vertel je niets over Chris Hemsworth?"


Idd, een hele slechte recensie....
Volgende keer minder spoilers graag en een volledige recensie aub...

Je zit heel de film onderand af te zeiken en je geeft 3 sterren????

Frietgezicht

Avatar

Blijkbaar heeft Yara zich geergerd aan Stewart en dan neem je haar in een recensie extra te grazen en terecht als 1 actrice een film aardig heeft verpest voor je.
Ik heb de film niet gezien maar geloof het gelijk want ook in interviews en uitreikingen zoals bij de mtv-awards vind ik het maar een saai vervelend mens zonder uitstraling.

adofmirosch

Avatar

Steve-O "Ik wil 'm nog wel zien. Jammer dat er zoveel gespoild word in deze recensie..."jah he! hat van mij wel wat minder gemogen.

seppe

Avatar

Ik vond stewart anders heel goed in "into the wild" en ik geloof dat ze ook een nette prestatie in "On the road" neerzet. Voor de rest ken ik geen films van haar.

Dunno1984

Avatar

"Daarnaast is de appel in de film niet afkomstig van een oud vrouwtje, maar van Ravenna in een andere vermomming"

tenzij ik dit altijd heel erg verkeerd had, lijkt me dat in het origineel sprookje, de 'oude vrouw' toch altijd de vermomde koningin was... (ravenna is in deze film ook vermomd als oud vrouwtje, of niet? heb film nog niet gezien, meende dit uit de trailers af te leiden)

vo de rest ook idd niet echt objectieve recensie...

michaelbay

Avatar

Idd echt de slechtste recensie aller tijden.
ik vind het zelfs ongelooflijk dat er op een site als deze zulke recensies worden geschreven.

persoonlijk vind ik haar echt heel erg knap, volgens mij is de schrijver van deze recensie anders geaard.
en idd worden de andere acteurs helemaal niet beoordeeld: zeer zwak van de recensent
plus er worden echt VEEL te veel spoilers weggegeven.

m.a.w. echt een te slechte recensie.
ik weet zeker dat het een meesterlijke film is.
en ik ben zeker geen twilight fan want ik kijk die films niet uit principe,
maar je ziet aan de trailer al dat dit een meesterwerkje is.

Megahoofd

Avatar

Paar dagen geleden gezien...Wat een verschrikkelijke film. Ik moest bij sommige scenes gewoon echt lachen omdat het echt te belachelijk was voor worden.Stewart kan je gewoon niet anders dan BEllA zien. Daarnaast heeft ze ook echt maar 1 gezicht

Het vreemde is ook dat iemand die zo lang wordt opgesloten sociaal nog helemaal oke is vooral omdat alles zo grauw en duister is gefilmd. Dan die freakin William en de jager weer een driehoeksverhouding en nja die elvenland en die liedjes wat ze zingen....

Theron kan echt goed acteren maar ze past echt niet bij de cast...Zij acteert zo goed dat het bijna lijkt als over-acting omdat die andere personages totaal niet overkomen. Gewoon echt een draak van een film die gewoon 3 sterren krijgt net als de meesterlijke prometheus die ook 3 sterren krijgt? dat is een beetje scheef in mijn ogen.

Is er dan werkelijk geen 1 pluspunt?....jazeker wel. de kostuums zijn prachtig en de special effects zijn dope Het bos wanneer ze zit te hallucineren, wanneer theron in die kraaien veranderd en weer terug land in haar kasteel en de de battles met die kristallen leger

2,5 ster niet meer...en dan ben ik nog mild. Die kristen stewart getverderrie. Vind gewoon jammer dat zo n film met zo n goed idee verkeerd is uitgewerkt.

edit:
Heb nu ook net de recensie gelezen. Ben er volkomen 100% mee eens.

Angelater

Avatar

evilkraanvogelz "Troy was James Horner. Niet James Newton Howard."


Gatver, u heeft gelijk. Naja die hebt ook wel wat mooie albumjes gemaakt ;) Braveheart, Willow, The Mask Of Zorro (een aantal theme's dan)

Beetje vreemd ook dat meneer Newton Howard niet met Hans Zimmer werkt trouwens, aan The Dark Knight Rises. Al het bewijs leid ernaar dat Hans Zimmer het in zijn eentje doet. Had ze toch liever de trilogie zien afmaken.

En een beetje OT dan maar: 'K ga er morgen heen. Heb er wel zin in eigenlijk. Gelukkig 2 uur, dus ze nemen wel de tijd hoop ik.

UndercoverPanda

Avatar

Daarnaast staat het personage Sneeuwwitje voor pure schoonheid. Nu is Stewart sowieso geen beauty, maar haar gebrek aan charisma maakt haar nog minder aantrekkelijk. Een knappere actrice bleek schminken was wellicht een betere keuze geweest.


LOL! :W

Ik ga deze film zeker niet kijken, alleen al het gegeven dat Kristin Stewart knapper zou moeten zijn dan Charlize Theron wil er bij mij gewoon niet in. De rest van de film klinkt nogal 13 in een dozijn, en het continu uitbuiten van sprookjes om 'volwassene' avonturenfilms van te maken is ook al iets waar ik zeker geen fan van ben.

Ik wens de rest er veel plezier mee!

B0ris

Avatar

Chris Hemsworth (de jager) NEEEEEEEEE :(


Ik vind hem persoonlijk een verschrikkelijk slechte acteur.. kan iemand mij vertellen wat er zo goed aan hem is? :|

SJRSVLDT

Avatar

Hele slechte recensie, ook al ben ik het over het algemeen wel eens met de beoordeling. Het is meer dat Charlize Theron gewoon de show steelt, Stewart doet het nog best aardig.

De grootste pluspunten zijn de eerste 10 minuten, het geluid, de score, de briljante soundtrack van Florence + the Machine en bovenal dus Theron als de boze heks. Ook Chris Hemsworth acteert boven m'n verwachting.

Grootste minpunten: toch iets te veel overbodige CGI naar mijn mening, een verhaal met veel potentie tot diepgang, maar matig en voorspelbaar uitgewerkt.

Al met al, raad ik het wel aan deze in de bioscoop te kijken, de beelden en geluid lenen zich hier uitstekend voor.

B0ris

Avatar

michaelbay "idd echt de slechtste recensie aller tijden.
ik vind het zelfs ongelooflijk dat er op een site als deze zulke recensies worden geschreven.

persoonlijk vind ik haar echt heel erg knap, volgens mij is de schrijver van deze recensie anders geaard.
en idd worden de andere acteurs helemaal niet beoordeeld: zeer zwak van de recensent
plus er worden echt VEEL te veel spoilers weggegeven.

m.a.w. echt een te slechte recensie.
ik weet zeker dat het een meesterlijke film is.
en ik ben zeker geen twilight fan want ik kijk die films niet uit principe,
maar je ziet aan de trailer al dat dit een meesterwerkje is."

jouw reactie is nog slechter dan de recensie, en dat zegt heel wat..
Hoe kun je nu uit de trailer al opmaken dat dit een meesterwerk is? De trailer mag er dan mischien strak uitzien maar dat wil nog niks zeggen over het verhaal, de acteer prestaties, effecten etc.

Frietgezicht

Avatar

B0ris "Chris Hemsworth (de jager) NEEEEEEEEE :(


Ik vind hem persoonlijk een verschrikkelijk slechte acteur.. kan iemand mij vertellen wat er zo goed aan hem is? :|"


Ik vind hem erg sterk als Thor,voor mij goed gecast maar dat is natuurlijk geen rol waarmee die een oscar verdiend dus hoe die het in een serieuze film doet geen idee,heb nog geen andere film gezien met hem.
Sowieso moet ik Cabin in the Woods nog checken maar ook in die en deze zal die geen rollen spelen waarvoor je een oscar verdiend.

Megahoofd

Avatar

michaelbay "idd echt de slechtste recensie aller tijden.
ik vind het zelfs ongelooflijk dat er op een site als deze zulke recensies worden geschreven.

persoonlijk vind ik haar echt heel erg knap, volgens mij is de schrijver van deze recensie anders geaard.
en idd worden de andere acteurs helemaal niet beoordeeld: zeer zwak van de recensent
plus er worden echt VEEL te veel spoilers weggegeven.

m.a.w. echt een te slechte recensie.
ik weet zeker dat het een meesterlijke film is.
en ik ben zeker geen twilight fan want ik kijk die films niet uit principe,
maar je ziet aan de trailer al dat dit een meesterwerkje is."


Je komt bedrogen uit. Alles zit echt werkelijk in de trailer....En hoezo zou hij anders geaard moeten zijn. Hij beoordeelt haar op haar acteerwerk. Acteerprestatie kan je het neit echt noemen. En hoezo spoilers? Iedereen kent toch wel het verhaal van sneeuwitje? Kijk een spoiler zou zijn dat een dwerg dood gaat. Gelukkig maar want ik vond hem echt bagger. De andere acteurs kan je ook niet echt benoemen want er is ook niet echt iets om over te schrijven

UndercoverPanda

Avatar

Megahoofd "Je komt bedrogen uit. Alles zit echt werkelijk in de trailer....En hoezo zou hij anders geaard moeten zijn. Hij beoordeelt haar op haar acteerwerk. Acteerprestatie kan je het neit echt noemen. En hoezo spoilers? Iedereen kent toch wel het verhaal van sneeuwitje? Kijk een spoiler zou zijn dat een dwerg dood gaat. Gelukkig maar want ik vond hem echt bagger. De andere acteurs kan je ook niet echt benoemen want er is ook niet echt iets om over te schrijven"


Volgens mij is het een zij.. Yara klinkt als een vrouwennaam :P

Megahoofd

Avatar

UndercoverPanda "Volgens mij is het een zij.. Yara klinkt als een vrouwennaam :P"


Ow, ja dat kan ook nog. Ken een mannelijke Yara dus ging er van uit dat het dan ook een man was. Yara welk geslacht u ook mogen wezen mijn innige oprechte excuses bij het niet weten van welk gender u bent.

''heb nog een keer de recensie gelezen maar dan geprobeerd vanuit het vrouwlijke oogpunt...Tot mijn verbazing komt het dan nog hatelijker over hahaha..

aspers

Avatar

Haha... Geen fan van Stewart? Ik ook niet hoor... Kan dat mens niet uitstaan. :r

Mcjansen

Avatar

Ik ga deze film vrijdag zien, een grote reden is omdat James Newton Howard de muziek heeft gedaan waar ik al jaren groot fan van ben. Ik schrok bij het lezen van de eerste reacties dat de muziek 'tegenvalt' maar ik heb nu de soundtrack aanstaan en ik vind het ontzettend diverse en interessant klinken, het komt nu het dichtsbij The Village, meets The Hunger Games.

Mooi viool spel, afwisselend, bombastisch, intens, klein, vernieuwend. Kortom heel diverse. Ik ben dan ook rete benieuwd hoe de muziek gaat bijdragen aan dit donkere sprookje. James Newton Howard blijft mij altijd verrassen. Maar met een titel als deze kon ik mij ook niet voorstellen dat hij teleur zou stellen.

Ik hoop overigens van harte dat M.Night shyamalan (ook groot fan van) hem wederom betrekt bij zijn nieuwste project de 'Sci-fi thriller' After Earth met o.a. Will Smith. Op The Last Airbender na zijn deze twee samen een gouden duo.

reshal

Avatar

Ga hier volgende week naar toe.

Vind het persoonlijk allemaal goede acteurs die erin spelen
ook Stewart, heb laatst on the road gezien en al was de film zelf matig zei acteerde wel goed erin. andere films van haar zoals welcome to the rileys etc vond ik ook goed.

Dan nog charlize theron , kan natuurlijk als mannelijke kijker niet verkeerd zijn.
En ook nog Thor Smiley face


Kan dus niet verkeerd zijn, moet ook met de goede instelling ernaar toe gaan denk ik.

Hancock

Avatar

Airbender "Ik had liever Viggo Mortensen en Emily Browning in plaats van Chris Hemsworth en Kristen Stewart."


Viggo Mortensen had inderdaad een beter keus geweest!
Maar doe mij maar liever Scarlett Johansson in plaats van Kirsten Steward !!

Steadicam

Avatar

Dunno1984 ""Daarnaast is de appel in de film niet afkomstig van een oud vrouwtje, maar van Ravenna in een andere vermomming"

tenzij ik dit altijd heel erg verkeerd had, lijkt me dat in het origineel sprookje, de 'oude vrouw' toch altijd de vermomde koningin was... "
Correct, vandaar dat er andere vermomming staat. Dus dit keer niet Ravenna als oud vrouwtje, maar als iemand anders.

EisTeufel

Avatar

Tja wat zal ik zeggen.

Kan de recensie alleen maar gelijk geven, dat Twilight geval is nu eenmaal stervensvervelend om naar te kijken, sjagrijnig geval dat ze is....

Rich Art

Avatar

Hancock "Viggo Mortensen had inderdaad een beter keus geweest!"

Volgens mij waren de vergelijkingen met Aragorn dan niet van de lucht geweest...

Aston

Avatar

Rich Art "Volgens mij waren de vergelijkingen met Aragon dan niet van de lucht geweest..."

Correctie: Aragorn. ;)

Laumeos

Avatar

evilkraanvogelz "Maar deze film is echt niet slecht door haar. Ze doet echt haar best. Op sommige momenten komt ze erg overtuigend over. "


Hahah, hoe weet je dat ze haar best doet?? Ik geef de recensie helemaal gelijk. Ik vond haar verschrikkelijk in de film. Iedere keer dat ze in beeld was stoorde ik me. Sneeuwwitje moet zogenaamd knapper zijn dan de Koningin. Dat is met 1 blik Stewart toch niet overtuigend..

Steve-O "Ik wil 'm nog wel zien. Jammer dat er zoveel gespoild word in deze recensie..."


Waar wordt er dan gespoild? Of had je als enige nog nooit van Sneeuwwitje gehoord?

B0ris "jouw reactie is nog slechter dan de recensie, en dat zegt heel wat..
Hoe kun je nu uit de trailer al opmaken dat dit een meesterwerk is? De trailer mag er dan mischien strak uitzien maar dat wil nog niks zeggen over het verhaal, de acteer prestaties, effecten etc."


Haha, helemaal gelijk. En Dunno1984 hoe kun je dit nu weten als je de film niet gezien hebt. De Trailer klopt ook helemaal niet. Zitten fragmenten in die niet in de film voorkomen

De film kon mijn verwachtingen helaas niet waarmaken. Wel mooi geluid en effecten, maar het verhaal was heel warrig. Steeds haalde ze er iets absurds bij (elfjes, magisch hert) waardoor je dacht waar komt dit ineens vandaan. Het einde (bestorming) is de grootste aanfluiting die ik ooit heb gezien, verwacht absoluut geen LotR hoogstandjes. Ging verward en teleurgesteld (met name door Stewart) de bios uit.

Rich Art

Avatar

Aston "Correctie: Aragorn. ;)"

Thanks. Smiley face

evilkraanvogelz

Avatar

Angelater "Gatver, u heeft gelijk. Naja die hebt ook wel wat mooie albumjes gemaakt ;) Braveheart, Willow, The Mask Of Zorro (een aantal theme's dan)

Beetje vreemd ook dat meneer Newton Howard niet met Hans Zimmer werkt trouwens, aan The Dark Knight Rises. Al het bewijs leid ernaar dat Hans Zimmer het in zijn eentje doet. Had ze toch liever de trilogie zien afmaken.

En een beetje OT dan maar: 'K ga er morgen heen. Heb er wel zin in eigenlijk. Gelukkig 2 uur, dus ze nemen wel de tijd hoop ik."


Tijdens de film zelf viel de muziek mij al heel erg op. Meteen daarna de soundtrack geluisterd. Echt prachtig! Een van Howard's beste. Hoewel het niet zo goed is als Dinosaur en Blood Diamond.

Hogader

Avatar

Volgens de trailer is Snow White helemaal niet mooier dan Charlize Theron, maar wordt er gezegd dat ze voorbestemd is om het wel te worden.

Verder de recensie niet volledig gelezen, want ik ga de film zondag nog zien, maar wat ik hier hoor is het maar goed ook. Recensie vol met haat naar 1 persoon en spoilers hoef ik niet eens te lezen.

TheLebowski

Avatar

Vanwaar de haat op Kristen Stewart? Ik heb een deel van de eerste Twilight-film gezien en het verhaal is gewoon heel slecht. De regisseur haalt alles uit het kakscript, en Stewart speelt echt zo slecht nog niet. Ze heeft gewoon een stom personage, in een stom verhaal, in een stom universum. Ook in Adventureland deed ze het prima. Zo irritant om de ongefundeerde onzin te lezen die velen over haar schrijven. Ze is niet mijn favoriet, maar ze is gewoon geen slechte actrice.

Tomas300

Avatar

Wow, meest waardeloze recensie ooit! Kristen is fantastisch goed in deze film, en sorry, als je een BEETJE van film of acteren kent, kan je niet ontkennen dat ze het op zijn minst heel goed deed in deze film. In Twilight vond ik haar ook super, maar je kan ECHT weinig aanmerken op haar rol in deze film, want ze is echt een super actrice

Tomas300

Avatar

Wow, meest waardeloze recensie ooit! Kristen is fantastisch goed in deze film, en sorry, als je een BEETJE van film of acteren kent, kan je niet ontkennen dat ze het op zijn minst heel goed deed in deze film. In Twilight vond ik haar ook super, maar je kan ECHT weinig aanmerken op haar rol in deze film, want ze is echt een super actrice

Frietgezicht

Avatar

Haha wat een kritiek op deze recensie.
Wel jammer dat de maker ervan er niet op in durft te gaan!

Frietgezwicht

Avatar

Deze filem is de bom! Ik zag het meteen, met Kirsten in de hoofdrol, die is echt lekker vooral als ze dood in die kist ligt maar Charlize vind ik enger met die rare ogen van dr maar ook heeeelll lekkurrrr. Ik geef het een 10!!! O+ Btw op imdb krijgt hij niet eens een 7 ??? WTF Hoe kan dat nou??? LLLOOOOOOOLL :E:E:E

Rafiki

Avatar

Tomas300 "Wow, meest waardeloze recensie ooit! Kristen is fantastisch goed in deze film, en sorry, als je een BEETJE van film of acteren kent, kan je niet ontkennen dat ze het op zijn minst heel goed deed in deze film. In Twilight vond ik haar ook super, maar je kan ECHT weinig aanmerken op haar rol in deze film, want ze is echt een super actrice"

:}
Als je een BEETJE van film of acteren kent, kan je het heel makkelijk ontkennen dat ze het op zijn minst heel goed deed in deze film.

Laumeos

Avatar

Hogader "Volgens de trailer is Snow White helemaal niet mooier dan Charlize Theron, maar wordt er gezegd dat ze voorbestemd is om het wel te worden.

Verder de recensie niet volledig gelezen, want ik ga de film zondag nog zien, maar wat ik hier hoor is het maar goed ook. Recensie vol met haat naar 1 persoon en spoilers hoef ik niet eens te lezen."


Lul niet als je enkel de trailer gezien hebt. En ten tweede hoe weet je nu dat de recensie vol haat en spoilers zit als je hem nieteens volledig leest. Je maakt jezelf alleen maar belachelijk.

En wat zijn er hier een hoop Stewart lovers. Zijn net zo fanatiek als Beliebers. Het is een prut film en alle miljoenen IMDB gebruikers vinden dat ook met een 6,7

Spider-fan

Avatar

Charlize Theron is zo GROOT. Wow, zelfs als ze tussen twee mannen zit torent ze er nog bovenuit.

Spider-fan

Avatar

evilkraanvogelz "Inderdaad, de Twilight films zijn slecht, dat is een fijt. "


:D

RS87

Avatar

Vandaag gezien, en ik vind de recensie behoorlijk overdreven. Zo slecht was kristen niet...
Maar het is toch Charlize waarvoor je komt. Die griezelig goed is in haar rol van slechterik..

Spider-fan

Avatar

6.7 is HOOG trouwens op IMDb.

benjamin

Avatar

Laumeos "En wat zijn er hier een hoop Stewart lovers. Zijn net zo fanatiek als Beliebers. Het is een prut film en alle miljoenen IMDB gebruikers vinden dat ook met een 6,7"


Volgens mij merken de meeste van die zogenaamde 'lovers' enkel op dat Stewart nog kan acteren (zonder van haar direct de beste actrice ooit te maken trouwens). Als dat al fanatiek is voor jou...

LuCos

Avatar

benjamin "Volgens mij merken de meeste van die zogenaamde 'lovers' enkel op dat Stewart nog kan acteren (zonder van haar direct de beste actrice ooit te maken trouwens). Als dat al fanatiek is voor jou..."


Haha, precies! Smiley face

Ik deelde eerst ook de mening met de mensen die Stewart niet konden uitstaan, afgezien daarvan vond ik haar nog steeds een mooie verschijning. Maar nu ik er zo over na heb zitten denken zijn het eigenlijk alleen de Twilight films waarin ze speelt waarbij ik haar irritant vind. En dat ligt inderdaad eerder aan het personage zelf dan dat zij zelf is, natuurlijk. Andere films, Into the wild,The Runaways Welcome to the Rileys, Adventureland, speelt Stewart gewoon prima. En nee, dat maakt mij inderdaad ook niet meteen een lover.

Baski

Avatar

Het is geweldig om te lezen hoeveel mensen dit een slechte recensie vinden, alleen omdat ze het er niet mee eens zijn.

Grow up people!

En: een recensie is per definitie subjectief.

Ik proef bij vele van jullie, dat jullie van de generatie 'liefhebbers van de Twilight serie' zijn.
Dat gaat hopelijk wel over... }:

2ndSystem

Avatar

UniMatriX "Dat is toch dat talentloze wicht uit de twilight meuk?"


komt er ook een achter, geef dat vrouwke een kans, ze is wel eyecandy:P

Mcjansen

Avatar

Ik ben geen fan van de twilight films, en ik heb niks met Kirsten Stewart, maar je kan duidelijk zien dat ze gegroeid is in haar spel, ik vond dat ze prima speelde, ze heeft een bepaalde methode van acteren dat weer reflecteert op haar personage van Bella in de twilight films, maar slecht was het alles behalve, geloofwaardig, integer, en vol emotie. Ik vond dat de rol van Charlize theron een stuk moeilijker uit de verf/melk kwam als ik heel eerlijk ben. Vooral in het begin. Anyhow, ik heb behoorlijk genoten van een vrij doorsnee film. Het zag er prachtig uit, en de muziek droeg behoorlijk bij aan de film. Verwacht niet te veel qua verhaal/acteerwerk, maar geniet van het totaalplaatje.

Hendrik

Avatar

Wow ! Erg on-objectieve recensie helaas, ik heb hem gister gezien en ik vond het een erg vermakelijke film. Kirsten vond ik erg goed maar ik kan me goed voorstellen dat als je haar in Twilight niks vond je je mening meeneemt naar deze film. Als minpunt mistte ik helaas de romantiek die ik eigenlijk graag had willen zien, hier had men wat meer uit kunnen halen. Je zou denk ik ook nog aan kunnen dragen dat het hele verhaal erg onrealistisch is maar dat was voor mij zo weg te wuiven omdat het natuurlijk een sprookje is en die staan niet echt bekend om hun realisme. Erg leuke film met prima special effect en muziek die de 3 sterren meer dan waard is :Y

Tomas300

Avatar

UniMatriX "Dat is toch dat talentloze wicht uit de twilight meuk?"


Ik ben de films gisteren gaan kijken, en geloof me maar: Als je deze film gezien hebt, ben je er zeker wel van overtuigd dat ze kan acteren. Ik vond haar ook super in de Twilight films, maar kom. Kijk de film en je zult zien dat ze geweldig goed is.

Tomas300

Avatar

Ik ga trouwens niet akkoord met de recensie. Kristen deed het meer als goed, maar Charlize Theron en Chris Hemsworth deden het ook goed! Daarbij mocht de film het ook hebben van zijn prachtige visual effects en een sterk script en verhaal. Erg spannende en mooie aanrader!

Shifty777

Avatar

Naja, op Nu.nl schreven ze ook al dat de chagerijnige kop van Kristin Stewart toch erg storend is in de film. Ik moet zeggen dat ik Twilight uit principe niet kijk en deze film ook niet heb gezien, en ik ben ook niet anti-Stewart, maar ik vind haar niet de beelderige schoonheid die je bij Sneeuwwitje verwacht. Daarnaast vond ik haar op de MTV-awards een vrij trieste vertoning neerzetten, en was die chagerijnige uitdrukking ook al vaker opgevallen in trailers e.d. ;)

Laumeos

Avatar

Spider-fan "6.7 is HOOG trouwens op IMDb."


benjamin "Volgens mij merken de meeste van die zogenaamde 'lovers' enkel op dat Stewart nog kan acteren (zonder van haar direct de beste actrice ooit te maken trouwens). Als dat al fanatiek is voor jou..."


LuCos " En nee, dat maakt mij inderdaad ook niet meteen een lover."


Tomas300 "Ik ben de films gisteren gaan kijken, en geloof me maar: Als je deze film gezien hebt, ben je er zeker wel van overtuigd dat ze kan acteren. Ik vond haar ook super in de Twilight films, maar kom. Kijk de film en je zult zien dat ze geweldig goed is."


Uhm,.. in volgorde; Nee niet waar, Ja, Jawel en nouja goed jij bent niet serieus te nemen. Ik bedoel je vindt Twilight goed.

Baski "Het is geweldig om te lezen hoeveel mensen dit een slechte recensie vinden, alleen omdat ze het er niet mee eens zijn.

Grow up people!

En: een recensie is per definitie subjectief.

Ik proef bij vele van jullie, dat jullie van de generatie 'liefhebbers van de Twilight serie' zijn.
Dat gaat hopelijk wel over... }:"


Goeie reactie, dat moest ik gewoon opnieuw plaatsen.

2ndSystem " komt er ook een achter, geef dat vrouwke een kans, ze is wel eyecandy:P"


WHAHAHAHAHA, ROFL. Nooit gedacht dat IEMAND dat over haar zou schrijven. Hooguit dromen... in een nachtmerrie

Hendrik "Wow ! Erg on-objectieve recensie helaas, "


Zie bericht van Baski en Grow up

Tomas300

Avatar

Laumeos "Zie bericht van Baski en Grow up"


Het is niet omdat ik Twilight goed vind dat ik niet serieus te nemen ben, dan kan je zeggen dat je miljoenen mensen niet serieus kan vinden alleen maar omdat ze Twilight goed vinden.

DigitalHeekie

Avatar

Mensen mensen mensen, kom net vd film af... en snap werkelijk niet al die negativiteit hier om die film, vond het echt vd prachtigste films ooit die ik heb gezien... !! echt mooi sfeer, goeie karakters, prachtige muziek, mooie omgevingen, werkelijk niks om negatiefs te zeggen...
oke.... enigste minpuntje was die preek van snow white.... that's all...

Laumeos

Avatar

Tomas300 "Het is niet omdat ik Twilight goed vind dat ik niet serieus te nemen ben, dan kan je zeggen dat je miljoenen mensen niet serieus kan vinden alleen maar omdat ze Twilight goed vinden."


Inderdaad, dat zeg ik ook

Hogader

Avatar

Laumeos "Lul niet als je enkel de trailer gezien hebt. En ten tweede hoe weet je nu dat de recensie vol haat en spoilers zit als je hem nieteens volledig leest. Je maakt jezelf alleen maar belachelijk.

En wat zijn er hier een hoop Stewart lovers. Zijn net zo fanatiek als Beliebers. Het is een prut film en alle miljoenen IMDB gebruikers vinden dat ook met een 6,7"


Je zet jezelf volledig buitenspel. Miljoenen IMDb gebruikers vinden het prut omdat het een 6,7 heeft. Een 6,7 is nog vrij redelijk tot misschien zelfs goed op IMDb. Ik ben verder geen Stewart lover, maar vind dat ze weldegelijk fatsoenlijk kan acteren. Heb zelf de twilight films gewoon links laten liggen, maar in haar andere films als oa Into the Wild en Adventureland speelt ze ook gewoon solide. Niks op aan te merken dus.

Deze recensie slaat echter de plank is, aangezien er veel gehaat wordt en toch een 3 sterren krijgt. Waar ikzelf het uiteindelijk cijfer tussen de 8 en 9 vond zitten (heb hem gister gezien), klopt het gewoon niet dat een negatieve recensie een redelijk positief cijfer krijgt.

Serafijn

Avatar

Uuuuhm.... in de recensie staat dat de appel i.t.t. het sprookje van Ravenna in vermomming afkomt en niet van een oud vrouwtje.

Kijk de tekenfilm nog eens goed..... dat oude vrouwtje IS de evil queen in vermomming ;) Dus dat klopt wel.

LuCos

Avatar

Oke, ik heb de film gezien.
Eigenlijk veel beter dan ik had verwacht. Want ik was bang dat ik mee zou gaan in de Stewart haat, terwijl ik daar juist tegen was.
Maar ze acteerde gewoon normaal.
Dat Stewart minder knap is dan Charlize vind ik helemaal niet erg. Ravenna was af en toe fokking lelijk gemaakt. Daarbij gaat het, lieve mensen, natuurlijk (net als in het echt) niet alleen om de schoonheid dat je van buiten kunt zien.. Het gaat ook dat je een schoonheid bent in de binnenkant.
En dat kon je van de rol va Charlize niet zeggen dat ze een prachtige schoonheid in haar had, wel aan de buitenkant.
En daarbij is het gewoon een sprookje, en sprookjes zijn er voor bedoeld om in dingen te geloven die niet altijd waar zijn. Ik stoorde mij bijv. meer aan dat Snow White, jaren lang vast in een toren, ineens een conditie van lik me een vestje had.

Laumeos

Avatar

Hogader "Je zet jezelf volledig buitenspel. Miljoenen IMDb gebruikers vinden het prut omdat het een 6,7 heeft. Een 6,7 is nog vrij redelijk tot misschien zelfs goed op IMDb. "


Haha, zegt de persoon die zich in de eerste plaats al buitenspel zette, door een reactie te plaatsen terwijl hij de recensie niet gelezen had en de film niet gezien.

Daarnaast is een 6,7 voor een "Blockbuster" zeer laag. Net als Battleship met een 6,2

Laumeos

Avatar

Serafijn "Uuuuhm.... in de recensie staat dat de appel i.t.t. het sprookje van Ravenna in vermomming afkomt en niet van een oud vrouwtje.

Kijk de tekenfilm nog eens goed..... dat oude vrouwtje IS de evil queen in vermomming ;) Dus dat klopt wel."


Nee lees de recensie zelf nog maar eens. Dat staat er NIET. Er staat dat het van de heks in een andere vermomming afkomstig is.

berepoot123

Avatar

Mij boeit het geen hol
ik ga hem zien, vind ik hem goed oké en anders niet hé sinds wanneer de mening van iemand anders jullie schele

itsdennis

Avatar

Ik ga morgen naar deze film en als ik de reacties en de recensie moet geloven, zal ik er niet veel aan vinden. Gelukkig ben ik niet beïnvloedbaar en ga ik deze film toch zien.

Mensen halen Stewart naar beneden, omdat ze haar in Twilight niet goed vonden, maar onderbouwen dit niet... Wat was er slecht aan? Volgens mij speelde ze het verlegen, stille en slimme meisje prima.

Daarentegen vind ik haar een hele mooie meid om te zien, zeker mooi genoeg om Sneeuwwitje te spelen. Ik ben benieuwd!

LuCos

Avatar

Laumeos " Smiley face "


Dat je waarde hecht aan de cijfer(s) van IMDB dat kan. Maar zelf vind ik IMDB vaak te oppervlakkig, ben het persoonlijk lang niet mee eens, maar ja dat is wat de meeste mensen stemmen. En daar ben ik het dus niet altijd mee eens. Persoonlijk ga ik (vaak) op eigen gevoel af. (maar als een film bijv. 3,5 heeft, sla ik hem vaak voor de zekerheid over, tja dat is ook oppervlakkig van mij kant)
Nuja, ik heb de film gezien, en vond het gewoon een 7tje. (dus 6,7 komt toevallig aardig in de buurt, en vind het ook geen hele slechte cijfer)

Baski

Avatar

LuCos "... Persoonlijk ga ik (vaak) op eigen gevoel af..."


Zou het niet veel beter zijn om altijd op je eigen gevoel af te gaan? ;)

LuCos

Avatar

Baski "Zou het niet veel beter zijn om altijd op je eigen gevoel af te gaan? ;)"


hahaha, ja eigenlijk wel

2ndSystem

Avatar

Een EXTENDED CUT voor Snowwhite & The Huntsman volgens Movie-Cencorship.com! :E feest voor iedereen die deze film leuk vind.

ook als EXTENDED CUT: Prometheus en Lockout!8-)
dus kijk goed als de BD'tjes in de schappen liggen!;)

GenerationTracks

Avatar

Gisteren met met mijn vriendin naar Snow White & the Huntsman geweest. Ik snap alle kritiek wel, maar ben persoonlijk blij dat we geweest zijn. Genoten van een mooi spektakel!!!

Charleze Theron is briljant als boze Koningin, ze speelt die rol met groot genoegen en lekker dik aangezet. Prachtig. De acteur die haar broer speelt vond ik ook prima gecast. Dan Sneeuwwitje zelf. Ik kende Kristen Stewart helemaal niet, dus ik was niet bevooroordeeld. Ze viel ons qua spel ook niet tegen. Ze had af en toe een blik alsof ze moest poepen, maar als je door de modder in een eng bos moet kruipen zie je er ook niet heel blij uit lijkt me.

Special effects waren mooi, de kostuums, omgevingen (sprookjesbos, donkere woud, kasteel) allemaal even schitterend.

Wij hebben genoten. Echt een topavond gehad! Ik kan 'm iedereen aanraden.

Snow White and the Huntsman

acties