Blu-Ray Review: Snow White and the Huntsman

Het visuele hoogstandje die de actiesprookjeshype inluidde.


Regie: Rupert Sanders | Cast: Charlize Theron (Ravenna), Kristen Stewart (Sneeuwwitje), Chris Hemsworth (de jager), Bob Hoskins (Muir), Nick Frost (Nion), Sam Claflin (William), Ray Winstone (Gort), e.a. | Speelduur: 127 / 131 minuten | Jaar: 2012 | Bioscooprelease: 7 juni 2012 | Retail release: 23 oktober 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: o.a. Engels 7.1 DTS-HD | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Spaans | Aantal Discs 1 x Blu-Ray en 1 x Dvd | Distributeur: Universal Pictures | EAN: 5050582915068 | FilmTotaal Recensie

Hollywood recyclede de afgelopen jaren al vele (strip)boeken, bordspelletjes, videogames, oude klassiekers, tv-series en speelgoed. In vele gevallen gebeurde dit met veel succes en daarom is de honger naar meer niet-origineel nog lang niet gestild. Nadat we redelijk recent nog de films Enchanted (2007) en The Brothers Grimm (2005) zagen, wordt vanaf dit jaar volop ingezet op live-action sprookjesfilms. De eerste twee films in de reeks werden gebaseerd op het bekende sprookje rond Sneeuwwitje. De fleurige maar matige kinderfilm Mirror Mirror van Tarsem Singh beet de spits af en werd enkele maanden later gevolgd door Snow White and the Huntsman. Het actiesprookje van Rupert Sanders deed het aanzienlijk beter aan de bioscoopkassa en zette de toon voor de aankomende reeks donkere sprookjesfilms, die komende jaren gaat volgen. Met rollen voor grote namen als Kristen Stewart, Chris Hemsworth en Charlize Theron en een visueel sterke trailer kon het eigenlijk ook niet anders dan dat de debuutfilm van Sanders zou gaan scoren. Ondanks een wat mager ontvangst kwam het wereldwijd uit op een prima $400 miljoen. Een vervolg is ondertussen gepland en de onlangs verschenen Blu-Ray van Snow White and the Huntsman zal menigmaal worden teruggekeken door de liefhebber.

SYNOPSIS
In Snow White and the Huntsman is de Evil Queen jaloers op Snow White vanwege haar schoonheid en huurt de Huntsman in om haar te vermoorden. De Evil Queen weet echter niet dat Snow White in het geheim in de leer gaat bij de Huntsman om zichzelf te kunnen verdedigen.

TRAILER
Bekijk hieronder de Nederlandse trailer van Snow White and the Huntsman of check de verschillende HD versies:


WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Snow White and the Huntsman een matige 49%. De IMDb noteert een iets betere 6,3 bij ruim 97 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen het actiesprookje met een 6,6 (Stem zelf!). FT recensent Yara Plasman gaf 3 sterren naar aanleiding van haar recensie.
Een reactie van FT bezoeker Barbossas: Mooie fantasyfilm en mooi geregisseerd! Chris was veruit de beste acteur en speelde erg goed hierin. Kristen speelde best redelijk, naar mijn idee is zij niet de perfecte sneeuwwitje maar ze doet het best goed. Charlize vind ik eigenlijk vies tegenvallen. Ze ziet er mooi uit, maar haar acteerwerk was niet geweldig. Verder was haar rol ook niet echt interessant om te volgen. Ze kon naar mijn idee meer toevoegen aan de film dan ze heeft gedaan, maar dat ligt ook aan de regisseur en het script. Heb me toch goed vermaakt en ben toch enigszins positief verrast...
Het productiebudget van Snow White and the Huntsman bedroeg circa $170 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Rupert Sanders' debuutfilm circa $56,2 miljoen en eindigde op $155,1 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een mooie $396,4 miljoen. De bioscoopopbrengst in Nederland kwam tot zo'n $3,9 miljoen.

BLU-RAY
We bekijken de dubbel disc Blu-Ray + Dvd uitgave van Snow White and the Huntsman. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een standaard Blu-Ray keepkase met daaromheen een vergelijkbare sleeve. Naast de Blu-Ray en Dvd discs is er ook een disc en code aanwezig voor de digital copy. De vormgeving van de cover komt overeen met een van de filmposter. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).



EXTRA'S
Disc 1: Extended Edition & Bioscoopversie | Audiocommentaar | U - Control | A New Legend is Born | Reinventing the Fairytale | Citizens of the Kingdom | The Magic of Snow White & the Huntsman | Around the Kingdom: 360° Set Tour
Disc 2: Dvd met de hoofdfilm
Deze Blu-Ray uitgave van Snow White and the Huntsman bevat zo'n drie kwartier aan extra's, exclusief het audiocommentaar, de PiP track U-Control en het interactieve "Around the Kingdom: 360° Set Tour". Deze extra lijkt heel interessant en ondanks dat het er uitgebreid uitziet en veel opties bevat valt het tegen. Eigenlijk kan er alleen een hele reeks korte filmpjes bekeken worden. De korte docu "Reinventing the Fairytale " is het fraaist. In zo'n vijf minuten wordt er gekeken naar de beginfase. Er wordt onder meer een kort filmpje besproken die ter voorbereiding werd gemaakt en de studio overhaalde om het project een GO te geven. Het uitgebreidere "A New Legend is Born" sluit hier aardig op aan en kijkt vooral naar het originele sprookje en de uitdagingen voor deze moderne versie. Onder "Citizens of the Kingdom" kunnen vier korte featurettes bekeken worden over Sneeuwwitje, de slechte koningin, de Huntsman en de zeven dwergen. Een redelijk geheel met ook nog eens een audiocommentaar en de U-Control optie voor de echte liefhebber. De meerwaarde van de Extended Edition is niet direct duidelijk, waarschijnlijk bevat deze versie slecht enkele verlengde scènes die de film een kleine vier minuten langer maken.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De Blu-Ray van Snow White and the Huntsman is een topper. De scherpte, de fraai uitgewerkte visual effects en de verschillende kleurpaletten die toehoren aan de verschillende omgevingen in de film maken het een genot om naar te kijken. Ook de DTS-HD track doet het goed bij deze blockbusters. De muzikale ondersteuning zet de surroundspeakers op een keurige manier in en er zijn ruimschoots surround effects waarneembaar, niet storend aandoen.

CONCLUSIE
Zoals in de inleiding staat, beet Snow White and the Huntsman de spits af voor een hele reeks actiesprookjes. Volgend jaar verschijnen Hanzel and Gretel: Witch Hunters en Jack the Giant Slayer. De jaren ernaar verschijnen ook Maleficent, gebaseerd op Sleeping Beauty en Pan, gebaseerd op Peter Pan. Andere sprookjesprojecten zijn Guillermo del Toro's stop-motionfilm Pinocchio en de door Michael Bay geproduceerde animatiefilm Hansel and Gretel 3-D. Tevens staan er een sequel en een spin-off rond The Huntsman op stapel van Snow White and the Huntsman.
De dubbel disc Blu-Ray + Dvd uitgave van Snow White and the Huntsman is een prima uitgave. Er zijn voldoende extra's aan boord en het beeld en geluid zorgen voor een uitstekende kijkervaring. Waarschijnlijk een topper in het Blu-Ray schap.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze 2 disc Blu-Ray + Dvd uitgave van Snow White and the Huntsman is er een 1 disc Dvd uitgave verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Universal Pictures voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair