Jack the Giant Slayer (2013)

Prepare for a giant adventure

Een vlakke, zeer vrije sprookjesbewerking die zwaar leunt op computeranimaties. Dat het er - zelfs in de handen van Bryan Singer - niet echt goed uitziet, is een doodzonde.
play

6,0 details

  • 114 Min
  • Fantasy
  • Drama
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
114 Min Verenigde Staten

'Jack the Giant Slayer' vertelt het verhaal van een eeuwenoude oorlog die opnieuw oplaait wanneer een jonge boerenknecht onbewust een poort opent tussen onze wereld en die van een angstaanjagend ras van reuzen. Als de reuzen weer voor het eerst in deze eeuw worden losgelaten op Aarde streven ze er naar om het land terug te winnen wat ze ooit hebben verloren. Jack probeert hier met gevaar voor eigen leven een stokje voor te steken. Vechtend voor een koninkrijk, de bevolking, en de liefde van een dappere prinses komt hij oog in oog te staan met de niet te stuiten krijgers, waarvan hij dacht dat ze alleen in legendes voorkwamen. Nu heeft hij de kans om zelf een legende te worden.

Regie
Bryan Singer
Cast
Ewan McGregor, Stanley Tucci, Nicholas Hoult, Ian McShane, Eddie Marsan, Ewen Bremner, Warwick Davis, Eleanor Tomlinson, Ralph Brown, Christopher Fairbank, Simon Lowe, Joy McBrinn, Mingus Johnston, Chris Brailsford, Craig Salisbury.
Budget
$ 195.000.000
Opbrengst
$ 197.687.603
Release
01.03.2013
Release NL
21.03.2013
Release DVD
30.07.2013

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Bryan Singer | Cast: Nicholas Hoult (Jack), Eleanor Tomlinson (Isabelle), Ewan McGregor (Elmont), Stanley Tucci (Roderick), Ian McShane (Koning Brahmwell), Bill Nighy (Fallon, stem), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2013

Sprookjes zijn volksvertellingen die van generatie op generatie werden overgeleverd. Wat ze gemeen hebben is dat ze inspeelden op het (bij)geloof en basale angsten van de mens. Ze leren ons bovendien ook iets over moraal en het onderscheid tussen goed en kwaad. Op een goed moment besloten schrijvers als de broertjes Grimm om de verhalen op schrift te stellen. Het documenteren was slechts een momentopname. Zelfs van de bekendste sprookjes bestaan talloze versies, zelfs binnen de lezingen van genoemde schrijvers. Dat er niets mis is met het aanpassen van sprookjes aan de (moderne) tijd is wel duidelijk uit de vele sprookjesverfilmingen die de laatste jaren, veelal met een twist, op de bioscoopbezoeker worden uitgestort. Dat Jack the Giant Slayer een mengelmoesje is van Sjaak en de Bonenstaak en het bij de Britten bekende Jack the Giant Killer, is in theorie dan ook allesbehalve bezwaarlijk.

videotrailers & clips

alle artikelen (21)

Jack the Giant Slayer Nieuwsberichten

Jack the Giant Slayer

acties