'Jack the Giant Slayer' wordt enorm fiasco

Zo erg dat het doet denken aan John Carter.

De nieuwste film van regisseur Bryan Singer, Jack the Giant Slayer wordt een enorme flop voor Warner Bros. en financieel partner Legendary Pictures. Gezamenlijk staken de studio’s bijna tweehonderd miljoen dollar in het productiebudget van de film, en nog eens zo’n honderd miljoen in de wereldwijde marketing.

Dat geld zullen de studio’s niet terugverdienen. De film, die nu vier weken in de bioscopen draait, zal de studio’s vermoedelijk tussen de 125 en 140 miljoen dollar kosten. Uit recente schattingen komt naar voren dat de opbrengst van de film waarschijnlijk zal stoppen op zo’n 65 miljoen dollar in de Verenigde Staten en nog eens 140 miljoen dollar in de rest van de wereld.

Veel te weinig dus, om de investering van driehonderd miljoen dollar terug te verdienen. De opbrengst is dan zelfs zo laag, dat de film tussen Universals geflopte Battleship en het voor Disney dramatische John Carter zal eindigen als gekeken wordt naar het totale verlies.

Er werd met de film echter gerekend op een flinke winst. New Line, een divisie van Warner Bros., rekende met de film op een buitenlandse performance zoals die van Warners Clash of the Titans. De stevige concurrentie van Disneys Oz the Great and Powerful en Paramounts G.I. Joe: Retaliation, voorkomt echter dat de film aan die verwachtingen voldoet.

Ondanks de geflopte film zullen de bazen van New Line waarschijnlijk niet slecht slapen. De studio boekte recentelijk succes met The Hobbit: An Unexpected Journey, dat de grens van 1 miljard dollar overschreed, en de verwachting is dat Warner een sterke zomer tegemoet gaat. Zo brengt de studio Man of Steel, The Hangover Part III en 300: Rise of an Empire uit deze zomer.

Ook voor Legendary zal het geflopte Jack the Giant Slayer geen strop betekenen. De studio financierde voor de helft de genoemde films die deze zomer nog uit zullen kopen, welke vermoedelijk allemaal redelijke tot grote successen zullen blijken.



NieuwsFilm

meest populair